Cele mai citite
 


Miniştrii sănătăţii din UE vor discuta evoluţiile cazurilor de contaminare cu ECEH
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Miniştrii sănătăţii din statele membre UE se reunesc luni la Luxemburg pentru a discuta evoluţia cazurilor de contaminare cu bacteria enterohemoragică E.coli (ECEH), dar şi aspecte privind investigaţiile destinate identificării sursei exacte a epidemiei.
În ultimele două săptămâni, epidemia a dus la moartea a 19 persoane, din care 18 în Germania, şi a provocat pagube importante pentru agricultorii europeni.
Comisarul european pentru sănătate John Dalli s-a declarat gata să trimită o echipă de experţi în Germania pentru a accelera cercetările care au ca scop identificarea sursei de contaminare.
Experţii europeni fac parte din Direcţia Generală pentru Sănătate şi protecţia consumatorului (DG SANCO) a Comisiei Europene, din Centrul european pentru controlul şi prevenirea bolilor (ECDC) şi de la Autoritatea europeană pentru siguranţă alimentară.AGERPRES/(AS-Tudor Martalogu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă)Agenda instituţiilor europene, dominată de reacţia europeană la epidemia provocată de bacteria E.coli Bruxelles, 5 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Agenda instituţiilor europene de săptămâna viitoare va fi dominată de reacţia europeană la epidemia provocată de bacteria enterohemoragică E.coli (ECEH), care în ultimele două săptămâni a dus la moartea a 19 persoane şi a provocat...
(Corespondenţă) CE este implicată substanţial în eforturile de identificare a sursei contaminării cu ECEH Strasbourg, 7 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Comisia Europeană şi agenţiile sale specializate sunt implicate substanţial în eforturile de identificare a sursei de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH), care a cauzat deja moartea a 23 de persoane, dintre care...
PE organizează o dezbatere privind epidemia provocată de bacteria entero-hemoragică E.coli Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, organizează marţi dimineaţă o dezbatere cu privire la epidemia provocată de bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH), care a cauzat deja moartea a 24 de persoane, dintre care 23 în Germania.
Epidemia de E.coli: Comisarul european John Dalli cere Germaniei o mai bună cooperare Comisarul european pentru sănătate, John Dalli, a cerut autorităţilor germane să coopereze mai strâns cu experţii străini pentru a depista originea bacteriei E.coli, într-un interviu apărut miercuri în cotidianul german Die Welt şi preluat de AFP.
Epidemia de E. coli: reuniune extraordinară marţi a miniştrilor agriculturii din ţările UE Miniştrii europeni ai Agriculturii şi ai siguranţei alimentare au fost convocaţi marţi, la Luxemburg, la o reuniune extraordinară consacrată epidemiei cu bacteria E. coli şi consecinţelor ei pentru producătorii europeni, a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei ungare a UE, citat de AFP.
E.coli: Comisia Europeană vrea să trimită o echipă de experţi în Germania Comisia Europeană s-a declarat sâmbătă pregătită să trimită o echipă de experţi în Germania pentru a accelera cercetările care au ca scop identificarea sursei de contaminare cu bacteria E.coli, care a făcut deja 19 morţi şi a provocat pierderi importante pentru agricultori, informează AFP.