Cele mai citite
 


Mureş: Elevii şi studenţii romi pot beneficia de burse pentru a deveni specialişti în domeniul medical
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Elevii şi studenţii romi vor putea beneficia de burse educaţionale şi de dezvoltare personală în domeniul medical, oferite în cadrul proiectului cu finanţare europeană 'O generaţie de specialişti romi în domeniul medical', implementat de ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei, cuprinse între 1.500 şi 3.500 de euro pe an.
Titularul proiectului, Ana Ciutu, de la Agenţia de Monitorizare a Presei, a declarat, luni, la Târgu Mureş, că pentru anul universitar 2011 - 2012 vor fi acordate 80 de burse educaţionale în domeniul medicinei şi farmaciei pentru studenţii romi şi vor fi disponibile 200 de locuri la secţiunea tutorat pentru elevii romi, care vor consta în cursuri de pregătire pentru susţinerea examenului de admitere în unităţi de învăţământ din domeniul medical.
O altă reprezentantă a ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei, Carmen Macavei, a arătat că programul de tutorat pregăteşte elevii de liceu, interesaţi să urmeze o carieră medicală, la materiile necesare admiterii în facultăţi, colegii şi şcoli postliceale din domeniul medical.
Astfel, 60 de tutori specializaţi în Biologie, Fizică şi Chimie, vor oferi pregătire gratuită elevilor de etnie romă care vor fi selectaţi în program, din clasele a XII-a şi a XIII-a în anul şcolar 2011 - 2012.
Programul de burse, mentorat şi tabere de advocacy va pregăti studenţii de etnie romă care studiază în cadrul facultăţilor de medicină şi farmacie, cei din colegii medicale, medicii rezidenţi şi elevii care studiază în şcolile postliceale medicale din România.
Pentru aceştia vor exista 30 de mentori cu diferite specializări, care îi vor îndruma în procesul lor de studiu, oferindu-le consultări pe teme academice de interes medical.
Carmen Macavei a precizat că toţi studenţii şi elevii la şcoli postliceale selectaţi în program vor avea ocazia să meargă în taberele de advocacy, organizate special pentru ei.
Oportunităţile programului de burse educaţionale şi de dezvoltare personală în domeniul medical adresat tinerilor romi, pentru anul universitar 2011-2012, au fost prezentate, luni, în cadrul unei conferinţe organizate la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş de către organizaţiile partenere din acest proiect, ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei, Roma Education Fund România, Asociaţia Medicilor Rezidenţi din România, Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate - SASTIPEN şi Open Society.
În cadrul întâlnirii de la Târgu Mureş au fost prezentate componentele programului, criteriile de eligibilitate şi de selecţie pentru studenţii şi elevii candidaţi şi sistemul de completare a formularelor de aplicare.
Pentru a beneficia de facilităţile proiectului, elevii, studenţii şi rezidenţii de etnie romă trebuie să se înscrie pe pe website-ul www.BurseRomi.ro, până în data de 22 iulie, respectiv, până în 27 iulie.
Proiectul 'O generaţie de specialişti romi în domeniul medical' are un buget în valoare de 19.595.319,28 RON, este contractat prin Programul Operaţional Sectorial - Dezvoltarea Resurselor Umane şi este implementat în perioada ianuarie 2011 - ianuarie 2014.AGERPRES - FOTO PE FLUX/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Studenţii de la Medicină Dentară, cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş, în cadrul UniFEST Peste 100 de studenţi ai Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş vor ţine cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş pe parcursul Festivalului Naţional Studenţesc 'UniFEST', care se derulează de luni până sâmbătă.
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
UMF Târgu Mureş îşi adaptează curricula la standardele actuale ale învăţământului medical Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a adoptat, la ultima şedinţă, începerea procesului de reformă curriculară, care se va implementa progresiv până la finalul anului universitar 2018/2019, în sensul adaptării la cerinţele actuale ale învăţământului medical.
UMF Târgu Mureş introduce în premieră naţională conceptul de admitere pentru studenţii străini 'early admission' Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat, pe site-ul propriu, că introduce din acest an, în premieră naţională, un nou concept de admitere pentru studenţii din străinătate denumit "early admission".
Peste 200 de elevi din ţară au vizitat Universitatea din Sibiu Peste 200 de elevi din Topliţa, Luduş, Târgu Mureş şi Întorsura Buzăului au vizitat, sâmbătă şi duminică, Universitatea 'Lucian Blaga'din Sibiu (ULBS), în cadrul unui proiect cu finanţare europeană de consiliere şi orientare profesională, 'Construieşte-ţi cariera, pas cu pas ! Consiliere şi orientare...
Tulcea: Meditaţii gratuite, burse şi tutorat pentru elevii şi studenţii romi Peste 50 de adolescenţi de etnie romă au participat marţi la un seminar de informare derulat în cadrul unui proiect ce se adresează elevilor şi studenţilor romi care doresc să devină specialişti în domeniul medical.