Cele mai citite
 


Nicolae Bănicioiu (PSD): Ministrul Sănătăţii este lovit de o halucinantă confuzie în cazul drogurilor uşoare
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu l-a criticat luni la dezbaterea moţiunii simple pe tema drogurilor uşoare pe ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, despre care a spus că "este lovit de o halucinantă confuzie".
"Mă aşteptat la orice astăzi, la discuţii politicianiste, la demagogie, dar nu mă aşteptam să văd un ministru al Sănătăţii care vorbeşte de o halucinantă confuzie. Poate în mintea domniei sale. Daţi-mi voie să prezint câteva date nepomenite nici de ministru. Efectele substanţelor etnobotanice - în 2011, 30 morţi, 3.000 de internaţi şi 700.000 dependenţi, după cum raportează ONG-urile. 30% din consumatori sunt minori. Potrivit unui raport al CIADO, bugetul pentru programele de prevenire a consumului e în România, cel mai mic din UE", a afirmat Bănicioiu, de la tribuna Camerei Deputaţilor.
El a mai arătat că zilnic patru-cinci tineri ajung la spital din cauza consumului de droguri şi că în acest context, în 2010 numărul consumatorilor de droguri s-a triplat faţă de 2009, iar în 2011 este în creştere.
"Cine este lovit de o halucinantă confuzie, datele acestea sau domnul ministru?", a întrebat retoric social-democratul.
El a remarcat totodată prezenţa ministrului de Interne, Traian Igaş, la dezbateri, care a fost şi el ironizat.
"Măsura esenţială pentru combaterea acestui fenomen luată de domnul Igaş a fost de a da poliţiştii afară. Nu ştiu dacă nu cumva prin aceste măsuri îi încurajează pe cei care vând substanţe ilegale, îi lasă nepedepsiţi", a mai spus social-democratul.
În plus, el le-a atras atenţia celor doi miniştri că fac parte dintr-un Guvern recunoscut drept unul al tăierilor.
"Vreau să vă atrag atenţia că faceţi parte dintr-un Guvern specializat în tăieri, va rămâne în conştiinţa populară ca un Guvern al tăierilor. Unii îi zic şi 'Guverul Ciomu', dar din alte motive. Aţi putea face pentru prima oară în istoria Guvernului Boc şi o tăiere benefică, de a tăia aceste magazine de etnobotanice, de a tăia acest flagel", a completat deputatul PSD.
La rândul său, deputatul PSD Sonia Drăghici a arătat că PSD va vota în favoarea acestei moţiuni simple intitulate "Un flagel naţional - plantele etnobotanice".
Votul pe acest document va fi acordat marţi în plenul Camerei Deputaţilor. AGERPRES/(A-Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE/Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă "Un flagel naţional - plantele etnobotanice" Deputaţii au respins, marţi, cu 135 de voturi pentru, 164 împotrivă şi trei abţineri, moţiunea simplă "Un flagel naţional - plantele etnobotanice" iniţiată de PSD şi PNL.
Deputaţii au respins cea de-a doua moţiune simplă din această sesiune parlamentară (sinteză) Deputaţii au respins în această săptămână cea de-a doua moţiune simplă iniţiată de Opoziţie în actuala sesiune parlamentară, intitulată "Un flagel naţional - plantele etnobotanice".
Cseke Attila acuză iniţiatorii moţiunii pe tema etnobotanicelor că politizează un fenomen preocupant pentru toată lumea Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acuzat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple "Un flagel naţional - plantele etnobotanice", iniţiatorii acesteia - PSD şi PNL - că politizează un fenomen care ar trebui să preocupe pe "toată lumea" şi că fenomenul legat de consumul de...
Deputaţii dezbat luni moţiunea simplă "Un flagel naţional - plantele etnobotanice" Deputaţii vor dezbate, luni, în plen moţiunea simplă înaintată de PSD şi PNL pe tema etnobotanicelor urmând ca marţi să fie acordat votul final.
Alba: Ministrul Sănătăţii, acuzat de "management defectuos" de deputatul PSD Călin Potor Deputatul social-democrat de Alba, Călin Potor, membru în Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor, a declarat, joi, că va solicita săptămânal demisia ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, acuzându-l pe acesta de 'management defectuos' şi 'comunicare făcută în bătaie de joc'.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.