Cele mai citite
 


O fermă din Germania, foarte probabil 'sursa' epidemiei de E.coli din Europa
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O fermă din nordul Germaniei a fost identificată ca fiind cea mai probabilă sursă a epidemiei de E.coli ce s-a soldat 22 de morţi, transmite luni BBC.
Ferma, ce produce germeni de fasole, este localizată în Uelzen, la sud de Hamburg, epicentrul epidemiei care, pe lângă victimele mortale, a îmbolnăvit şi peste 2.000 de persoane.

Autorităţile germane se aflau luni în aşteptarea rezultatelor unor teste efectuate la fermă, ce ar urma să ofere dovezi mai concludente. Ferma respectivă a fost închisă, iar germanilor li s-a recomandat să nu mai consume germeni de fasole.

'Au ieşit la iveală noi dovezi ce indică o fermă din Uelzen ca fiind sursa infectărilor cu E.coli, sau cel puţin una dintre surse', a afirmat ministrul agriculturii din Saxonia Inferioară, Gert Lindemann. Concluziile finale depind de rezultatele testelor, însă 'a fost stabilită o conexiune ce implică principalele epidemii'.

Ferma este situată la circa 100 de kilometri sud de Hamburg şi aprovizionează restaurante şi magazine din oraş şi din landurile germane vecine.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria Eceh: nou deces în Germania, bilanţ de 36 de morţi în Europa Bacteria E. coli enterohemoragică (Eceh) a mai făcut o victimă în Germania, numărul total al deceselor provocate de epidemie fiind de 35 în această ţară şi de 36 în Europa, potrivit unui bilanţ publicat luni, relatează AFP.
E.coli: 17 morţi în Germania; 46 de persoane infectate în Suedia şi 17 în Danemarca Numărul persoanelor infectate cu o variantă agresivă a bacteriei intestinale E.coli, care a făcut deja 17 morţi în Germania, a ajuns la 46 în Suedia şi 17 în Danemarca, au informat joi autorităţile din aceste ţări, transmite EFE.
Conducerea fermei germane acuzate de declanşarea epidemiei de E.coli susţine că nu înţelege acuzaţiile Şeful unei ferme din Germania care este anchetată pentru posibila declanşare a epidemiei de E.coli a declarat luni că nu poate înţelege acuzaţiile conform cărora germenii de fasole pe care îi cultivă ar fi responsabili pentru apariţia infecţiei, relatează AP.
Germania/E.coli: Primele teste efectuate pe seminţele germinate sunt negative Primele teste efectuate pe seminţele germinate prelevate de la o fermă germană bănuită ca fiind cea mai probabilă sursă a epidemiei de E.coli ce s-a soldat 22 de morţi sunt negative, au anunţat luni autorităţile sanitare regionale, potrivit AFP.
Pista bacteriei E. coli se pierde din nou în haosul german Mai mult de jumătate din analize au eliminat germenii de soia ca responsabili ai infecţiei, deşi Germania urmăreşte în continuare această 'pistă solidă'. Cazul seamănă mai mult a roman poliţist decât a unul medical, şi nu doar pentru numărul victimelor care a ajuns deja la 23 de morţi. Pista bacteriei...
Frica Europei de alimente organice: este iradierea o soluţie? Verzii germani şi omologii lor din Uniunea Europeană au luptat mult timp pentru a obţine progrese ştiinţifice în producerea şi protejarea alimentelor. După ce un producător de condimente din Stuttgart a folosit prima iradiere în scop comercial din lume, în 1957, Germania de Vest a interzis această practică...