Cele mai citite
 


Pilula contraceptivă pentru bărbaţi ar putea ajunge în farmacii în viitorul apropiat
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bărbaţii vor putea în curând să ia o pastilă contraceptivă fără niciun fel de efecte secundare, conform oamenilor de ştiinţă, transmite publicaţia britanică Daily Mail.
Această pilulă, creată la Columbia University din New York, poate stopa temporar producţia de spermă, fără a afecta pe termen lung fertilitatea bărbaţilor.

Oamenii de ştiinţă au încercat să obţină o pastilă contraceptivă pentru bărbaţi de ani de zile, fără prea mult succes, până în prezent. Multe dintre variantele de pastile contraceptive destinate bărbaţilor ce au fost obţinute până în prezent sau dovedit prea periculoase pentru consum, din cauza efectelor secundare ce putea include impotenţă sau chiar afecţiuni grave ale inimii.

Spre deosebire de aceste pilule, noul medicament contraceptiv nu are în compoziţie steroizi şi nu au fost observate efecte secundare în testele clinice realizate pe şoareci.

Testele pe voluntari umani vor începe peste câţiva ani.

Această pilulă acţionează prin inhibarea capacităţii organismului de a folosi vitamina A, vitamină vitală pentru producerea de spermă. Deşi vitamina A este de asemenea extrem de importantă şi pentru vedere, experţi susţin că această pilulă nu va afecta ochii.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pilula contraceptivă a fost absolvită de bănuiala că ar putea produce malformaţii congentitale (studiu) Luarea unei pastile contraceptive înainte sau la începutul sarcinii nu creşte riscul de malformaţii congenitale majore la nou-născuţi, potrivit unui studiu publicat joi în revista medicală britanică 'British Medical Journal' (BMJ), citată de agenţia France Presse.
De ce nu există pilulă contraceptivă pentru bărbaţi? Care să fie motivele pentru care nu există o pilulă contraceptivă pentru bărbaţi? Site-ul maxisciences.com încearcă să lămurească această nedumerire.
Pilula contraceptivă devine mai accesibilă femeilor americane Femeile americane vor avea mai uşor acces, de anul viitor, la pilulele contraceptive, la controale medicale, mai ales dacă sunt însărcinate, datorită unui mai bun sistem de rambursare adoptat de Ministerul Sănătăţii, informează AFP.
Episcopii spanioli ar accepta o pilulă contraceptivă care să evite sarcina în urma unui viol Secretarul general al Conferinţei Episcopale Spaniole /CEE/, Juan Antonio Martínez Camino, consideră legitimă folosirea unei pilule care să evite concepţia în cazurile de viol, însă doar dacă aceasta nu provoacă un "efect de avort". Potrivit EFE, acesta a precizat că, în prezent, CEE nu ştie de existenţa...
Pilula contraceptivă ''împlineşte'' 50 de ani Împlinirea a 50 de ani de la apariţia pilulei contraceptive înseamnă maturitate, o confirmare a faptului că această pilulă a reprezentat o revoluţie în viaţa şi sănătatea femeii, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, prof. dr. Radu Vlădăreanu, şeful Departamentului de Ginecologie Obstetrică a Spitalului...
Probleme de fertilitate – stil de viata Milioane de oameni sunt afectati de infertilitate, iar cauzele pot fi multiple. Un cuplu din zece are nevoie de peste un an pentru a concepe un copil, unul din douazeci de peste doi ani si unul din sase recurge la ajutorul medicului pentru infertilitate. Insa multe cupluri ar putea concepe fara...