Cele mai citite
 


Premierul Boc: O Ordonanţă de Urgenţă în cazul etnobotanicelor nu mai făcea faţă provocărilor din teren
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Emil Boc a explicat luni, după întâlnirea cu deputaţii democrat-liberali, că proiectul de lege privind desfiinţarea magazinelor de vise a fost înaintat Parlamentului în procedură de urgenţă deoarece Ordonanţa de Urgenţă în cazul substanţelor psihotrope nu face faţă provocărilor din teren.
"Am subliniat în faţa colegilor faptul că Guvernul a înaintat Parlamentului în procedură de urgenţă un proiect de lege pentru desfiinţarea practic a acestor magazine, pentru că ceea ce avem în momentul de faţă - o interzicere prin Ordonanţă de Urgenţă a substanţelor considerate psiho-active nu face faţă provocărilor din teren. Noi am interzis prin OUG anumite substanţe care au acest efect psiho-activ, dar posibilitatea de înmulţire a acestor substanţe este nelimitată (...)", a spus Boc.
El a explicat şi motivul pentru care Guvernul nu a mai dat o Ordonanţă de Urgenţă în acest caz.
"Noua lege prevede desfiinţarea magazinelor, confiscarea mărfii, interzicerea pe o perioadă provizorie a acestora, adică afectează dreptul de proprietate, ori potrivit Constituţiei articolul 115, alineatul 6 nu se poate prin OUG să se restrângă un drept, iar proprietatea este un drept. În consecinţă, soluţia este numai proiectul de lege. Eu sper ca acum existând oarecum voinţă politică de la toate formaţiunile să treacă rapid prin procedură de urgenţă acest proiect de lege, de inspiraţie poloneză unde este cea mai avansată legislaţie în combaterea etnobotanicelor, astfel încât copii noştri să fie în siguranţă cât mai repede cu putinţă", a menţionat şeful Executivului. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Codrin Ştefănescu cere premierului să elaboreze OUG privind interzicerea comerţului cu etnobotanice Vicepreşedintele PRM Codrin Ştefănescu susţine toţi primarii, indiferent de culoarea politică, care doresc desfiinţarea 'magazinelor de vise' şi a solicitat din nou premierului Emil Boc să emită o ordonanţă de urgenţă privind interzicerea în totalitate a comerţului cu produse etnobotanice, în caz contrar...
Daniel Constantin: CNCD consideră că OUG de modificare a indemnizaţiei şi concediului maternal încalcă principiul egalităţii de tratament Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării consideră că Ordonanţa de Urgenţă 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, cu aplicabilitate din 1 ianuarie 2011, încalcă principiul egalităţii de tratament, a declarat, joi, preşedintele PC, Daniel Constantin.
Ministrul Botiş nu-şi asumă presupusa OUG privind reducerea unor indemnizaţii Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a negat joi că documentul prezentat zilele trecute de un cotidian central privind un presupus proiect de ordonanţă de urgenţă pentru reducerea unor indemnizaţii, printre care şi cele ale asistenţilor persoanelor cu handicap, ar fi fost realizat de ministerul său.
Senatul nu a luat o decizie în privinţa OUG privind controalele la domiciliul celor aflaţi în concediu medical Senatul nu a reuşit să ia, miercuri, nicio decizie privind Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care reglementează posibilitatea controalelor la domiciliu, cu poliţia, a angajaţilor care se află în concediu medical, aceasta neîntrunind suficiente voturi nici pentru a fi admisă, dar nici pentru a fi respinsă...
Proiect guvernamental care va fi trimis Parlamentului: Până la 20 de ani de închisoare pentru traficul de etnobotanice Traficanţii de substanţe etnobotanice cu efecte asemănătoare celor ale drogurilor vor fi pedepsiţi cu până la 20 de ani de închisoare, dacă produsele vândute de cel în cauză provoacă moartea unui consumator, potrivit unui proiect de lege adoptat, miercuri, de Guvern.
Emil Boc: Taxa de claw-back va fi introdusă până la sfârşitul lunii august Premierul Emil Boc a declarat, joi, la postul public de radio, că taxa claw-back va fi introdusă prin hotărâre de Guvern sau ordonanţă de urgenţă până la finalul lunii august.