Cele mai citite
 


Preşedintele CJ Brăila: Banii pentru Sănătate şi distribuţia fondurilor pe judeţe ar trebui reglementate prin Constituţie
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, propune ca noul proiect de Constituţie să cuprindă şi reglementări legate de banii alocaţi pentru Sănătate şi fondurile distribuite pe judeţe de la bugetul central al ţării.
''Banii pentru Sănătate ar trebui reglementaţi prin Constituţie, aşa cum face Suedia. Cum plătim impozitul la casă sau alte impozite în plan local, acelaşi lucru să facem şi pentru sănătate. Banii să se ducă în bugetele administraţiei publice locale şi să nu mai depindem de centru. A doua propunere a mea este ca fondurile de la bugetul central să fie distribuite pe judeţe în funcţie de numărul de locuitori'', a declarat, pentru AGERPRES, Stancu.
În ambele situaţii, preşedintele CJ Brăila a spus că statul trebuie să intervină să crească, de exemplu, fondurile pentru sănătate, pentru zonele care nu au suficientă putere financiară şi să echilibreze traiul populaţiei, după distribuţia fondurilor în funcţie de numărul de locuitori, în judeţele slab dezvoltate din punct de vedere economic.
''Distribuţia fondurilor în ultimii 20 de ani nu a fost una pentru a alinia nivelul de viaţă în toate zonele ţării. Mai concret, Brăila şi Galaţi sunt la marginea lumii, nu avem mai nimic pe aici. Banii s-au dus în Ardeal, în Banat, o parte în Moldova, vezi Bacăul, care a renăscut în ultimii 20 de ani. Dacă am distribui banii în funcţie de numărul populaţiei, împărţirea s-ar face matematic şi ar dispărea factorul politic'', a mai spus Stancu. AGERPRES/ (A - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...
Brăila: Centru de excelenţă în chirurgia ORL, după inaugurarea celui de glaucom Consiliul Judeţean (CJ) Brăila are în derulare un proiect de înfiinţare, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a unui centru de excelenţă pentru chirurgia urechii, nasului şi gâtului dotat la standarde internaţionale, proiect care urmează după inaugurarea unicului centru de tratament complet al ...
Galaţi: Program de medicină la distanţă pentru locuitorii din mediul rural Judeţul Galaţi, alături de judeţele Brăila şi Tulcea, este inclus într-un proiect de implementare a unei reţele de telemedicină în mediul rural, care va deveni funcţional în luna noiembrie, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Valentin Boldea.
Brăila: Centru pentru copii abuzaţi, amenajat cu donaţii primite de la Crucea Roşie din Germania Centrul de Plasament în Regim de Urgenţă pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat din Brăila a fost amenajat cu donaţii primite de filiala Crucea Roşie Brăila de la Crucea Roşie din Germania.
Brăila: Centru de tratament complet al glaucomului, unic în ţară Brăila va avea un centru de tratament complet al glaucomului, unicul de acest gen din ţară, după cum a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul medical Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihai Iugulescu.
Galaţi: O femeie care a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de liposucţie a murit O femeie de 36 ani, din Brăila, care se afla în comă după ce i s-a efectuat o operaţie de liposucţie la o clinică privată din municipiul Galaţi, a murit, marţi, la Spitalul Judeţean din oraş.