Cele mai citite
 


Protest spontan al asistentelor de la spitalul Haţeg
miercuri, 29 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Deva, 29 iul /Agerpres/ - Aproximativ 70 de asistente, infirmiere şi îngrijitoare de la spitalul din oraşul Haţeg au protestat, miercuri, timp de o oră, în faţa clădirii instituţiei, nemulţumite de faptul că nu au mai primit o parte din sporurile cuvenite la salariul pe luna iunie.

„Salariile pe luna iunie sunt mai mici cu 30 până la 50 la sută, deoarece nu au mai fost acordate sporurile de secţii, sporul de noapte şi cel de prevenţie. De asemenea, nu a fost plătite dublu orele lucrate în zilele de sâmbătă, duminică şi în sărbătorile legale”, a declarat preşedintele Sindicatului Sanitas, Alexandru Bulacu.

Liderul sindical a explicat că la protest au luat parte acei angajaţi care au fost liberi în cursul dimineţii, astfel încât bolnavii din spital au fost supravegheaţi de personalul care era de serviciu.

El a arătat că sindicatul va da în judecată spitalul în cazul în care salariaţii nu-şi vor primi sporurile salariale negociate prin contractul de muncă.

„Administraţia motivează că nu sunt bani. Nu este vina angajaţilor s-a negociat greşit contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. Oamenii au venit la serviciu şi trebuie plătiţi”, a afirmat Bulacu.

Pe de altă parte, conducerea spitalului din Haţeg afirmă că pentru plata sporurilor au fost disponibile doar jumătate din cei 600.000 de lei necesari.

„Nu s-a renunţat la plata sporurilor, dar nu sunt bani. De aceea nu au fost achitate toate sporurile”, a afirmat purtătorul de cuvânt al spitalului Haţeg, Florin Şerăngău.

Sindicatul de la spitalul Haţeg mai are un proces cu administraţia instituţiei sanitare, după ce angajaţii nu şi-au primit sporurile pe luna aprilie. AGERPRES/(Sorin Blada)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Protest inedit în Mexic: medicii în grevă împotriva violenţelor provocate de traficanţii de droguri Ciudad de Mexico, 14 dec /Agerpres/ - Medicii din oraşul mexican Ciudad de Mexico au anunţat luni că opresc lucrul 24 de ore pentru a cere guvernului să facă mai mult pentru stoparea violenţelor care afectează oraşul, informează CNN.
Covasna: Miting de protest al Sanitas împotriva desfiinţării Ambulanţei, CAS, DSP şi Centrului de transfuzie Conducerea Sanitas Covasna a anunţat joi că săptămâna viitoare va organiza un miting în faţa sediului Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Serviciile de Ambulanţă, Casele de Asigurări de Sănătate, Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică...
Maramureş: Protest al sindicaliştilor Sanitas în faţa CAS Maramureş Aproape 50 de membri ai sindicatului Sanitas Maramureş protestau, vineri, în faţa sediului Casei Asigurărilor de Sănătate Maramureş, nemulţumiţi de faptul că spitalele din judeţ au de recuperat sume uriaşe de la CAS Maramureş, iar din cauza debitelor salariaţii unităţilor medicale riscă să nu şi mai...
Cluj: Protest prin greva foamei al unui muncitor cu sănătatea vătămată, concediat de Mechel Câmpia Turzii Unul dintre muncitorii concediaţi de Mechel Câmpia Turzii, din grupul celor aproximativ 100 care au continuat, luni, în faţa întreprinderii, pentru a 19-a zi, protestele faţă de neplata salariilor compensatorii de către patronatul rus, a anunţat că a decis să intre, de azi, în greva foamei, pentru că...
Bistriţa-Năsăud: Angajaţii spitalelor din Bistriţa şi Beclean nu au intrat în grevă; protest doar la Năsăud Angajaţii Spitalului de Urgenţă Judeţean (SJU) Bistriţa şi cei ai Spitalului Orăşenesc Beclean, care sunt membri de sindicat, nu au întrerupt miercuri activitatea, deşi fusese anunţată grevă de avertisment între orele 08,00 - 10,00 la nivelul Federaţiei Sanitas, singurii care au protestat fiind cei de...
Dolj: Grevă de avertisment la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova Mai mulţi salariaţi ai Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Craiova, afiliaţi la Sindicatul Unimedical, s-au aflat miercuri într-o grevă de avertisment de două ore în semn de protest faţă de reducerea salariilor în 2010 de către conducerea instituţiei printr-o decizie pe care o consideră "fără acoperire...