Cele mai citite
 


Primul caz de infecţie cu bacteria Eceh în Luxemburg
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un prim caz de infecţie cu bacteria Eceh a fost detectat în Luxemburg, la o femeie în vârstă de 50 de ani, care a fost în Germania, a anunţat luni într-un comunicat Ministerul luxemburghez al Sănătăţii, precizând că victima este în prezent în afara oricărui pericol, relatează AFP.
''Un caz de infecţie gastro-intestinală cu colibacilul EHEC O104 a fost diagnosticat, la sfârşitul săptămânii trecute, de Laboratorul naţional de sănătate la o persoană care locuieşte în Luxemburg'', se afirmă în comunicatul ministerului.
Victima a contractat ''foarte probabil'' infecţia în cursul unei călătorii în regiunea Hamburg /nordul Germaniei/, în cursul celei de-a doua săptămâni a lunii mai, a adăugat comunicatul.
La câteva zile după revenirea din Germania, pacienta a prezentat semne de infecţie gastro-intestinală şi a dezvoltat o ''simptomatologie tipică celei de diaree cu sânge'', se mai spune în comunicat, care precizează că pacienţa n-a avut complicaţii precum sindromul SHU /sindromul hemolitico-uremic/ sau altele şi că ea este în prezent vindecată.
Potrivit Centrului european pentru prevenţia şi controlul maladiilor /ECDC/ din Stockholm, 1.605 cazuri de contaminare cu o formă rară a bacteriei Escherichia coli enterohemoragică /Eceh/ au fost înregistrate în Uniunea Europeană.
Bacteria Eceh a provocat moartea a 22 de persoane în aproape două săptămâni. AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria Eceh: primul caz confirmat în Polonia Un prim caz de infecţie cu bacteria Eceh a fost confirmat în Polonia la o femeie în vârstă de 29 de ani, venită din Germania, au anunţat luni autorităţile sanitare poloneze, informează AFP.
Mehedinţi: Primul caz de infecţie cu virusul AH1N1 Primul caz de îmbolnăvire în 2011 cu virusul gripei AH1N1 din judeţul Mehedinţi a fost diagnosticat la o femeie de 45 de ani din comuna Brezniţa de Ocol, a declarat joi, pentru AGERPRES, medicul primar al Direcţiei pentru Sănătate Publică, Cristina Chiriloiu.
VIRUSUL ZIKA: Primul caz de transmitere locală a virusului înregistrat în Malaysia Autorităţile malaysiene au anunţat sâmbătă identificarea primului caz de infecţie cu Zika rezultat prin transmiterea locală a virusului, la două zile după semnalarea primului caz al unei persoane infectate cu acest virus în Malaysia, o femeie care s-a infectat însă în timp ce se afla la Singapore, conform...
VIRUSUL ZIKA Canada a confirmat primul caz de transmitere sexuală a infecţiei Agenţia de Sănătate Publică din Canada a confirmat la începutul acestei săptămâni primul caz de infecţie cu virusul Zika transmisă pe cale sexuală la un rezident din Ontario al cărui partener a fost infectat cu acest virus în timpul unei călătorii într-o ţară afectată, informează marţi agenţia de presă...
INTERVIU Streinu-Cercel: Un virus ca Ebola poate să ajungă în România în 12 ore; asta nu înseamnă însă că vom avea Managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, spune, într-un interviu acordat AGERPRES, că România este cel puţin la fel de bine pregătită ca oricare alt stat occidental în ceea ce priveşte Ebola.
VIRUSUL ZIKA Primul caz în Filipine, din 2012 O turistă americană a fost infectată cu virusul Zika în timpul unei călătorii în Filipine, reprezentând primul caz în arhipelag din 2012, a anunţat duminică ministrul filipinez al sănătăţii, Janette Garin, citată de AFP.