Cele mai citite
 


Sibiu: Cel puţin un sibian este muşcat zilnic de căpuşe
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel puţin un sibian este muşcat zilnic de căpuşe, numai duminică 12 oameni apelând la medicii de la Urgenţă pentru astfel de probleme, a precizat, pentru AGERPRES, Raluca Puşcă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.
"În ultimele trei zile, din 2 până în 5 iunie, am avut 24 de cazuri, jumătate dintre acestea fiind înregistrate duminică. Pacienţii au primit tratament de specialitate", a precizat, luni, sursa citată.
Primul caz din acest an de persoană muşcată de căpuşă s-a înregistrat la Sibiu pe 24 martie.
De atunci, 166 de sibieni au apelat la medicii de la Urgenţă pentru ajutor.
Doctorii le recomandă sibienilor ca la ieşirile în aer liber să evite zonele împădurite şi de păşunat, iar dacă ajung totuşi în astfel de locuri să poarte pe tot corpul îmbrăcăminte deschisă la culoare.
Dacă este muşcat de căpuşă, un pacient trebuie să ajungă urgent la cel mai apropiat spital, pentru îngrijiri medicale. AGERPRES/(AS - Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Spitalele, asaltate în ultimele 48 de ore de zeci de pacienţi înţepaţi de căpuşe, majoritatea copii Aproape toate spitalele din judeţul Sibiu au fost asaltate în weekend de pacienţi înţepaţi de căpuşe, cei mai mulţi fiind copii, înregistrându-se 41 astfel de cazuri, mai mult de jumătate din totalul celor monitorizate săptămâna trecută, a declarat luni, pentru AGERPRES, Krisztina Gaal, de la Direcţia...
Sibiu: Bărbatul internat după ce a fost muşcat de o căpuşă, suspect de boala Lyme Bărbatul de 61 de ani, din localitatea sibiană Şoroştin, internat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu după ce a fost înţepat în piciorul drept de căpuşă, este suspect de boala Lyme, în urma analizelor asupra probelor de sânge, a precizat, luni, pentru AGERPRES...
Sibiu: Numărul pacienţilor înţepaţi de căpuşe, mai mare decât anul trecut Numărul pacienţilor înţepaţi de căpuşe de la începutul anului până în prezent este mai mare faţă de cel de anul trecut fiind vorba deja de 17 sibieni care s-au prezentat la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean, cel mai mare spital public din judeţ, a precizat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt...
Sibiu: Primii pacienţi înţepaţi de căpuşe, în judeţul cu cele mai multe cazuri din ţară în 2012 La Secţia de Urgenţă a Spitalului Clinic Judeţean din Sibiu s-au înregistrat în ultima săptămână primele patru cazuri de pacienţi înţepaţi de căpuşe din 2013, după ce şi în 2012 judeţul Sibiu a ocupat locul întâi în ţară într-un top al celor mai multe cazuri de înţepaţi de căpuşe şi îmbolnăviri cu Lyme...
Sibiu:14 persoane au ajuns în week-end la SJU cu înţepătură de căpuşă; sute de sibieni cer dezinsecţie în oraş Un număr de 14 sibieni s-au prezentat în ultimele două zile, la Unitatea de Primiri Urgenţe a celui mai mare spital public din judeţ, cel din municipiul Sibiu, după ce au fost înţepaţi de căpuşe, a declarat luni, pentru AGERPRES, Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al instituţiei.
Sibiu: Record de pacienţi muşcaţi de căpuşe, 37 într-o singură zi La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu (SCJU) s-au prezentat marţi 37 de pacienţi care au fost muşcaţi de căpuşe, un număr record de la începutul acestui an, conform statisticii unităţii sanitare.