Cele mai citite
 


Timiş: Tomograf performant la Spitalul Judeţean Timişoara
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul de radiologie al Spitalului Judeţean Timişoara are, începând de luni, un nou tomograf, mult mai performant, care a costat 1,7 milioane lei şi a fost achiziţionat cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.
Prof. dr. Gheorghe Nodiţi, managerul instituţiei, a declarat, într-o conferinţă de presă, că tomograful este prevăzut cu 16 diapozitive spre deosebire de cel vechi care avea doar unul, cu ajutorul lui se pot observa chiar şi leziuni de trei milimetri faţă de fostul aparat, care le putea evidenţia doar pe cele de 10 mm, iar timpul de expunere a pacientului la iradiere pentru investigaţii este mult mai scurt.
"Noul tomograf este folositor şi în contextul în care Spitalul Judeţean Timişoara a fost catalogat ca fiind de categoria I, ceea ce a presupus înfiinţarea a patru noi specialităţi, între care Pneumologia şi Oncologia. Noul tomograf ne va permite să efectuăm mai multe tipuri de investigaţii, precum angio-tomografii şi reconstrucţii în diferite părţi ale corpului. (...) Aparatul vechi se defecta foarte des, doar ultima reparaţie ridicându-se la un sfert din preţul unui aparat nou. Noul tomograf are posibilitatea de a funcţiona non-stop", a precizat prof. dr. Gheorghe Nodiţi.
De noul echipament tomografic vor beneficia atât pacienţii care reprezintă urgenţe, cât şi cei care pot dezvolta complicaţii în perioada internării.
Până acum, persoanele internate care aveau nevoie de tomografii erau nevoite să şi le facă la un centru din oraş, cu care spitalul avea contract de colaborare.
La Spitalul Judeţean de Urgenţe Timişoara ajung anual pacienţi care necesită între 12.000 şi 20.000 de tomografii, costul unei investigaţii putând depăşi 600 de lei. AGERPRES/(A - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Retehnologizarea marilor clinici de radiologie şi imagistică este necesară, spune preşedintele Societăţii Române de Radiologie Preşedintele Societăţii Române de Radiologie, dr. Florin Bîrsăşteanu, propune Ministerului Sănătăţii retehnologizarea marilor clinici din ţară care au această specialitate, efortul financiar fiind estimat la peste trei milioane de euro pentru fiecare unitate în parte.
Timiş: Corpul de control al Ministerului Sănătăţii verifică Spitalul Judeţean privind infecţiile nosocomiale Corpul de control al Ministerului Sănătăţii a sosit la Spitalul Judeţean Timişoara, după ce au fost raportate cazuri de infecţii nosocomiale, iar un bărbat şi-a pierdut viaţa în urma contractării, în spital, a bacteriei Clostridium Difficile, care i-a provocat boala diareică acută (BDA).
Timiş: Spitalul Municipal Timişoara are nevoie de o nouă aparatură pentru radioterapie Spitalul Municipal Timişoara aşteaptă noile echipamente de radioterapie pentru pacienţii oncologici, întrucât cele aflate în uz se apropie de termenul de expirare, iar din 2017 nu va mai fi asigurată asistenţa de service, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, prof. univ. dr. Octavian Mazilu, manager general...
Timiş: La Spitalul Judeţean Timişoara s-au înregistrat câteva situaţii de cronici decompensaţi de căldură Şeful Unităţii Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Timişoara, dr. Mihai Grecu, a declarat luni pentru AGERPRES că în ultimele 48 de ore, nicio persoană nu a ajuns la spital din cauza caniculei, ci au fost doar câteva situaţii de cronici decompensaţi de căldură.
Timiş: Prima operaţie în cancer de prostată, cu un robot ultraperformant, la Spitalul Judeţean O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara au efectuat, joi, prima operaţie cu un robot ultraperformant, proaspăt achiziţionat, în cazul unui pacient cu cancer de prostată.
Timiş: Chirurgii cardiologi aşteaptă acreditarea pentru reluarea transplantului cardiac la Institutul de Boli Cardiovasculare Chirurgii cardiologi de la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBC) din Timişoara aşteaptă acreditarea din partea Ministerului Sănătăţii pentru a putea relua transplantul cardiac în clinică, a declarat marţi profesorul universitar dr. Marian Gaşpar, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul...