Cele mai citite
 


Tudor Ciuhodaru: Guvernul nu a făcut "aproape nimic" pentru combaterea consumului de etnobotanice
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul conservator Tudor Ciuhodaru a acuzat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii pe tema etnobotanicelor, că "Guvernul nu a făcut aproape nimic" pentru combaterea acestui fenomen şi "a născut un act normativ în mare grabă" şi care nu a reuşit să rezolve eficient problema consumului de etnobotanice.
"Poate lucrurile nu ar fi stat atât de rău dacă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului ar fi rezolvat eficient această problemă, dar nu este cazul. Actul normativ a fost născut în mare grabă.Ce a făcut Guvernul pentru rezolvarea problemei etnoboatnicelor în tot acest timp ? Cam ce a făcut în general pentru români, adică aproape nimic. S-a făcut că ia măsuri şi a permis unor criminali, căci nu pot fi altfel clasificaţi comercianţii de astfel substanţe, să se îmbogăţească. Nimic nu ne poate face să nu ne gândim că această condescendenţă legislativă nu este secundară unei cotizaţii către sferele Puterii", a susţinut Ciuhodaru de la tribuna Camerei Deputaţilor.
Referindu-se la cazuistica născută din consumul de etnobotanice, Ciuhodaru a dat exemplu, pornind de la faptul că este şi medic de urgenţă, faptul că incidenţa cazurilor în rândul elevilor a crescut, menţionând şi apariţia unor cazuri de suicid.
În opinia sa, proiectul legislativ iniţiat recent de Guvernul Boc pe tema combaterii consumului şi comercializării etnobotanicelor "pare întocmit de indivizi de acelaşi calibru ca şi întâiul constituţionalist al ţării", Ciuhodaru acuzând, între altele, lipsa unor sancţiuni în cazul "comercializării fără autorizaţie".
"Să înţelegem de aici că vor exista unii, cei aleşi, care vor avea autorizaţie pentru comercializarea de etnobotanice?", a întrebat retoric Tudor Ciuhodaru.
Deputatul PC a adăugat la acuzele sale, spunând că "această reacţie tardivă făcută doar pentru a nu accepta iniţiativele legislative lansate de Parlament este insuficientă şi ineficientă (...) Poate în al 12-lea ceas, în urma acestei moţiuni România va recunoaşte că nu toate frunzele sunt bune, iar Parlamentul va spune stop etnobotanicelor, adoptând proiectul de lege ce prevede 20 de ani de închisoare pentru cei care ne otrăvesc copiii (...)". AGERPRES/ (A-Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tudor Ciuhodaru (PC) propune pedeapsa cu închisoarea pentru comercianţii de etnobotanice Deputatul PC Tudor Ciuhodaru, iniţiatorul primei legi împotriva etnobotanicelor votată de Parlament, cere, printr-un proiect legislativ care să fie dezbătut în procedură de urgenţă, pedeapsa cu?închisoarea pentru cei care comercializează etnobotanice şi interzicerea magazinelor de acest gen în întreaga...
UPDATE/Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă "Un flagel naţional - plantele etnobotanice" Deputaţii au respins, marţi, cu 135 de voturi pentru, 164 împotrivă şi trei abţineri, moţiunea simplă "Un flagel naţional - plantele etnobotanice" iniţiată de PSD şi PNL.
Deputaţii au respins cea de-a doua moţiune simplă din această sesiune parlamentară (sinteză) Deputaţii au respins în această săptămână cea de-a doua moţiune simplă iniţiată de Opoziţie în actuala sesiune parlamentară, intitulată "Un flagel naţional - plantele etnobotanice".
Premierul Boc: O Ordonanţă de Urgenţă în cazul etnobotanicelor nu mai făcea faţă provocărilor din teren Premierul Emil Boc a explicat luni, după întâlnirea cu deputaţii democrat-liberali, că proiectul de lege privind desfiinţarea magazinelor de vise a fost înaintat Parlamentului în procedură de urgenţă deoarece Ordonanţa de Urgenţă în cazul substanţelor psihotrope nu face faţă provocărilor din teren.
Tudor Ciuhodaru cere demisia responsabililor de explozia consumului de etnobotanice Deputatul PC Tudor Ciuhodaru cere adoptarea de urgenţă a proiectului legislativ care prevede închisoarea până la douăzeci de ani pentru comercianţii de etnobotanice, precum şi demisia celor responsabili de explozia acestui fenomen.
Tudor Ciuhodaru, candidat UNPR la Primăria Iaşi: Sunt medic, îmi pasă de oameni (interviu) Deputatul Tudor Ciuhodaru, candidatul Uniunii Naţionale pentru Progresul României la Primăria Municipiului Iaşi, a acordat un interviu AGERPRES în care afirmă că vrea ca Iaşiul să fie "un oraş sănătos": atractiv pentru investiţii, prietenos cu localnicii şi cu o politică coerentă în sprijinul oamenilor...