Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Italienii, tot mai agresivi şi depresivi (studiu)
marţi, 7 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Roma, 7 iun - Corespondentul Agerpres, Anca Mihai, transmite: Italienii reuşesc tot mai greu să-şi frâneze pornirile violente, iar consumul pastilelor antidepresive a crescut cu 114% în ultimii 10 ani, relevă organizaţia nonguvernamentală Censis în cel mai recent studiu prezentat marţi.
În perioada 2004 - 2009, reclamaţiile agresiunilor au crescut cu 26,5%, în timp ce injuriile verbale cu 35,3%. În acelaşi timp, numărul violenţele sexuale s-a modificat cu 26,3%, adică de la 4.454 la 5.625 în aceeaşi perioadă.

Datele înregistrate şi publicate de ONG-ul Censis i-au determinat pe cercetători să tragă concluzia că italienii traversează o "criză a autorităţii, o degradare a dorinţelor şi o carenţă a controlului pornirilor violente". "S-a răspândit un sentiment egocentric şi fiecare se consideră propriul şi singurul arbitru al propriului comportament, consideră 85,5% dintre italieni. Acest lucru lucru duce la situaţia în care regulile pot fi interpretate după bunul plac", menţionează cercetătorii.

Prin urmare, 44,8% dintre tineri consideră că orice transgresiune este permisă în timpul distracţiilor. În acelaşi timp, 46,4% admite că pentru a-şi atinge scopurile trebuie să facă şi compromisuri.

Cercetătorii subliniază că primele semne de depresie sunt legate de latura narcisistă. În 2010, 450.000 de italieni au recurs la chirurgia plastică pentru a-şi satisface gusturile estetice. În paralel, consumul pastilelor antidepresive a crescut cu 114% în ultimii 10 ani.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Risc crescut de comportamente infracţionale în rândul tinerilor cu puls mai lent în stare de repaus (studiu) Adolescenţii al căror ritm cardiac este lent atunci când sunt în stare de repaus par să fie expuşi unui risc mai mare de a dezvolta comportamente infracţionale violente la vârsta adultă, potrivit unei echipe de cercetători din Suedia, al căror studiu a fost publicat miercuri în Journal of the American...
Cercetători americani au dezvoltat în laborator ţesuturi ale corzilor vocale Cercetători americani au dezvoltat în laborator ţesuturi ale corzilor vocale, care ar putea fi utilizate la realizarea de grefe şi ajuta astfel milioane de persoane care suferă de afecţiuni vocale, se arată într-un studiu publicat miercuri şi citat de AFP.
Majoritatea antidepresivelor sunt ineficiente în cazul copiilor şi adolescenţilor (studiu) Majoritatea medicamentelor antidepresive sunt ineficiente şi pot fi chiar periculoase în cazul copiilor sau adolescenţilor care suferă de depresii majore, conform unui studiu exhaustiv publicat joi în revista medicală britanică The Lancet, transmite AFP.
Prea multe ore suplimentare fac să crească riscul de criză cardiacă (studiu) Zilele de lucru prea lungi sunt considerate un risc major de criză cardiacă, se arată într-un studiu desfăşurat de cercetători de la University College din Londra pe circa 7.000 de funcţionari (cu vârste cuprinse între 39 şi 62 de ani, dintre care două treimi au fost bărbaţi, fără boli coronariene),...
Alăptarea reduce riscul de depresie după naştere (studiu) Alăptarea poate reduce la jumătate riscul de depresie post-natală, potrivit unui amplu studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Cambridge, publicat în revista Maternal and Child Health, la care au participat 13.998 de proaspete mame din sud-vestul Angliei, informează BBC.
Virus herpetic modificat genetic pentru diagnosticarea timpurie a cancerului Un grup de cercetători americani propune utilizarea virusului herpetic pentru depistarea timpurie a tumorilor. Un studiu în acest sens a desfăşurat de o echipă de la Cincinnati Children's Hospital Medical Center, sub conducerea lui Timothy Cripe, informează Newswise.