Cele mai citite
 


Alte două decese în Germania cauzate de bacteria E.coli
miercuri, 8 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bacteria E.coli a provocat decesul altor două persoane în Germania, ridicând la 25 numărul total al celor care şi-au pierdut viaţa din această cauză, dintre care 24 numai în această ţară, au anunţat, marţi, autorităţile sanitare din landul Saxonia Inferioară, citate de AFP.
Cele doi noi victime sunt femei, una în vârstă de 74 de ani şi alta de 88 de ani, decedate la 31 mai şi, respectiv, la 1 iunie, ambele având simptomele sindromului hemolitic şi uremic, afecţiune renală gravă provocată de bacteria E.coli.
În afara celor 24 de persoane care şi-au pierdut viaţa pe teritoriul german, un alt caz a fost înregistrat în Suedia, unde o femeie a murit după ce a efectuat o vizită în Germania.
Originea contaminării, care afectează 13 ţări europene şi chiar SUA şi Canada, unde au fost semnalate cazuri suspecte, rămâne, până în prezent, un mister pentru oamenii de ştiinţă.
După ce iniţial au pus sub acuzare castraveţii recoltaţi în Spania, autorităţile sanitare germane au crezut că au găsit sursa îmbolnăvirilor într-o fermă organică din nordul ţării, care produce seminţe germinate de fasole, linte, mazăre şi soia, dar rezultatul primelor teste s-au dovedit a fi negative.AGERPRES/(Alic Mîrza)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul caz de infectare cu E.coli din Spania, la un tânăr din San Sebastian Un bărbat în vârstă de 41 de ani se află în continuare internat în stare gravă într-un spital din localitatea spaniolă San Sebastian, cu simptome de infectare cu bacteria E.coli, potrivit cotidianului 'Berria', citat marţi de El Mundo.
Bacteria mortală: trei noi decese ridică bilanţul la 33 de morţi Bacteria E.coli a făcut noi victime în Germania, bilanţul epidemiei ajungând la 33 de morţi, între care 32 în această ţară, informează vineri AFP.
Germania: Germenii de fasole, linte, mazăre şi soia, cel mai probabil la originea epidemiei de E.coli Autorităţile landului Saxonia Inferioară, în nordul Germaniei, au admis duminică seara că infecţia intestinală cu bacteria E.coli, din cauza căreia au murit deja 22 de oameni, ar putea avea la origine germeni de fasole, linte, mazăre şi soia, cultivate la ferme din regiunea respectivă, potrivit BBC şi...
Situaţia evoluţiei gripei cu virus nou la nivel mondial Bucureşti, 4 mai /Agerpres/ - Numărul total de cazuri de gripă cu virus A(H1N1) în ţările membre ale UE, la nivel mondial, a ajuns luni la 79 cazuri confirmate, dintre care opt cu transmitere secundară.
Epidemia E.coli: Bilanţul persoanelor decedate a ajuns la 50 Bilanţul epidemiei provocate de bacteria Ecoli enterohemoragică (Eceh) a ajuns la 50 de morţi, dintre care 48 în Germania, după decesul unei septuagenare germane şi al unei alte persoane în Statele Unite, conform informaţiilor oferite de autorităţile germane şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)...
E.coli face primele trei victime americane Trei persoane care s-au întors în SUA dintr-un voiaj în Germania sunt suspectate de contaminare cu bacteria Escherichia coli, care a ucis până în prezent 18 persoane în Europa, a anunţat - joi - un purtător de cuvânt al Centrelor de control şi prevenire a maladiilor /CDC/, citat de AFP.