Cele mai citite
 


Argeş: Mai puţin de 10% din medicii de familie au semnat prelungirea contractului-cadru
miercuri, 8 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai puţin de 10% dintre medicii de familie din Argeş au semnat, până marţi, prelungirea contractului-cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru luna iunie.
Potrivit datelor publicate pe site-ul Casei, 30 dintre cei 352 de medici de familie din judeţ semnaseră pentru prelungirea contractului-cadru, în timp ce reprezentanţii Societăţii Medicilor de Familie susţin că numărul contractelor este chiar mai mic.
"Din informaţiile pe care le deţin, doar 11 medici semnaseră până în această dimineaţă prelungirea contractelor. Sunt foarte multe nemulţumiri, iar cererile noastre nu sunt legate în mod deosebit de situaţia medicilor, cât mai ales de situaţia pacienţilor", a declarat preşedintele filialei judeţene a Societăţii Medicilor de Familie, dr. Maria Boşneag.
Pe lângă problemele legate de finanţarea actului medical, una dintre nemulţumirile medicilor de familie vizează funcţionarea defectuoasă a Sistemului Informatic Unic Integrat (SIUI).
"Dorim ca acest SIUI să existe, dar să funcţioneze în parametri reali, iar datele pe care le luăm din sistem să fie reale, nu ireale, ca apoi să putem să fim acuzaţi de nereguli", a afirmat Maria Boşneag.
Preşedintele filialei judeţene a Societăţii Medicilor de Familie a dat ca exemplu de funcţionare defectuoasă a sistemului informatic cazurile aşa-numiţilor "morţi vii", persoane care sunt în viaţă, dar apar în evidenţe ţinute pe baza codului numeric personal ca fiind decedate.
"Clarificarea unei astfel de situaţii durează până la şase luni. Ce face un nou-născut şase luni de zile, când trebuie vaccinat, se îmbolnăveşte şi trebuie ca medicul să-i dea reţetă? Se va spune că am dat reţetă la morţi. Care morţi? Morţii sunt vii. (...) În Argeş noi avem 27 de morţi vii, ale căror cazuri au fost rezolvate datorită medicilor de familie, deşi nu este obligaţia lor să facă aceste demersuri", a explicat Maria Boşneag.
În judeţul Argeş sunt înregistraţi 352 de medici de familie, care au, în medie, câte 1.800 - 2.000 de pacienţi înscrişi pe liste. AGERPRES/(AS - George Onea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Servicii fictive raportate de cabinetele medicale, depistate la controalele CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Olt a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ aproximativ 163.000 lei din cauza nerespectării obligaţiilor contractuale, fiind controlate atât cabinetele medicilor de familie, cât şi spitalele.
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie cer majorarea numărului de consultaţii zilnice decontate de CJAS Cei peste 140 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud vor ca noul contract pe care îl vor semna cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) să prevadă o majorare a numărului de consultaţii zilnice decontate, de la 21 cât este în prezent la 25, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe...
Botoşani: Toţi medicii de familie din judeţ au semnat pentru intrarea în grevă, de la 1 aprilie Toţi cei 168 de medici de familie din judeţul Botoşani, care sunt în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), vor intra, de la 1 aprilie, în grevă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, Paul Şerban. Potrivit acestuia, medicii...
Suceava: Medicii de familie au de returnat CJAS aproape 400.000 lei pentru servicii neconforme Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a dispus, în urma controalelor efectuate anul trecut, recuperarea a aproximativ 600.000 lei de la furnizorii de servicii medicale, ponderea cea mai mare înregistrându-se în cazul medicilor de familie, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ...
Cătălin Şeitan(CJAS Braşov): Noul contract cadru pentru furnizarea serviciilor medicale, centrat pe nevoile asiguraţilor Un număr de 695 din 702 de furnizori de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale până la 1 iulie cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Braşov au semnat actele adiţionale privind furnizarea respectivelor servicii, urmând să parafeze în luna în curs noul contract cadru, a informat luni...
Suceava: Medici sancţionaţi pentru prescrierea incorectă a Erdomed, Giko Biloba şi Cerebrolysin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a amendat 287 de medici de familie şi specialişi, cu care se află în relaţii contractuale, cu suma totală de 107.517 lei, pentru nerespectarea protocoalelor la prescrierea unor medicamente, a declarat presei, vineri, directorul instituţiei, Adela...