Cele mai citite
 


Brăila: Rudele pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean nu vor mai avea acces în saloane
miercuri, 8 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rudele pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila nu vor mai avea acces în saloanele bolnavilor, ca metodă de protecţie împotriva microbilor pe care aceştia i-ar putea aduce în incinta unităţii spitaliceşti, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
''Orice persoană care intră în spital poate să fie purtătoare de diverşi microbi. Am discutat cu şefii de secţii şi cu comisia medicală şi le-am explicat că sunt şi cheltuieli suplimentare în spital din această cauză. Chiar am dat indicaţii, aşa cum ne-au spus specialiştii, să schimbăm periodic materialele dezinfectante, pentru că, la un moment dat, dacă dai cu aceeaşi substanţă, microbii respectivi devin imuni şi nu mai pot fi omorâţi'', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Stancu.
Preşedintele CJ a mai spus că se vor lua măsuri pentru a se proceda ca în spitalele din Occident, unde vizitatorii au acces doar în anumite zone din unităţile medicale, în săli special amenajate în acest sens.
''Vom face ca în toată Europa o sală în care bolnavii să se poată întâlni cu familiile lor. În rest, aparţinătorii nu au ce să mai caute peste tot în spital. Atât timp cât avem mâncare, avem medicamente, a crescut calitatea actului medical, nu cred că mai este cazul să se întâmple aşa ceva'', a explicat Stancu. AGERPRES/ (A - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţă a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti, potrivit unei situaţii făcute publice de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.
Brăila: Laser Argon pentru tratarea retinopatiei diabetice, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va fi dotat cu Laser Argon pentru tratamentul retinopatiei diabetice, aparat ultraperformant care poate costa până la 100.000 de euro, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Cabinet de alergologie, deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Un cabinet de alergologie a fost deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, după cum a anunţat directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, dr. Gabriel Ciochină.
Brăila: Un bebeluş cu o malfomaţie congenitală la inimă, transportat la Cluj cu un elicopter SMURD Un bebeluş născut în urmă cu o săptămână la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila cu o malfomaţie congenitală la inimă şi care avea nevoie urgentă de operaţie a fost transportat duminică, la Cluj, cu un elicopter SMURD.
Brăila: Dezinfectanţii folosiţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă nu sunt contrafăcuţi Dezinfectanţii folosiţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila pentru combaterea şi prevenirea infecţiilor nosocomiale (intraspitaliceşti) dintre cele mai grave nu sunt contrafăcuţi, potrivit rezultatelor probelor trimise spre analiză şi făcute publice de managerul unităţii, dr. Mihail Iugulescu...
Brăila: Peste 50 de infecţii nosocomiale înregistrate în ultimul an la Spitalul Judeţean de Urgenţă, potrivit DSP Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila a înregistrat, în perioada mai 2015 - aprilie 2016, 54 de cazuri de infecţii nosocomiale (n.r. intraspitaliceşti), potrivit unei situaţii făcute publice joi de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.