Cele mai citite
 


Gala Medica şi-a desemnat câştigătorii
miercuri, 8 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cea de-a treia ediţie a Galei organizate de Colegiul Medicilor din România şi-a desemnat luni seara câştigătorii.
"Trebuie să promovăm valorile autentice, care să fie recunoscute în interiorul profesiei. Toţi participanţii sunt câştigători la această gală", a afirmat preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae.
El a adăugat că evenimentul este organizat în fiecare an cu scopul de a susţine şi încuraja iniţiativele, valorile, proiectele şi profesioniştii din domeniul medical.
Noutatea acestei ediţii a constituit-o acordarea premiului pentru "Medicul implicat", o categorie impusă şi inspirată de realităţile dure ale sistemului medical autohton, a accentuat preşedintele CMR.
Acest premiu a fost acordat tuturor medicilor care au fost nominalizaţi la această categorie: dr. Olimpia Oprea - Spitalul Clinic "Dr. Dumitru Popescu" din Timişoara şi preşedintele Sindicatului "Materna", prof. dr. Maria Puiu de la Spitalul de Copii "LouisŢurcanu" din Timişoara şi vicepreşedinte al Alianţei pentru Boli Rare, dr. Emanoil Vasiliu - Dispensarul TB Constanţa, colaborator Fundaţia Baylor Marea Neagră, dr. Bogdan Pavel, medic rezident la Spitalul Universitar şi voluntar al Fundaţiei Crucea Alb Galbenă, prof. dr. Marghit Şerban, directorul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Louis Ţurcanu" şi preşedintele fondator al Asociaţiei Române de Hemofilie.
Laureaţii din acest an sunt: pentru presă scrisă - Carmen Ciocan, Agenţia de Ştiri a Universităţii " Al. I. Cuza" Iaşi, şi Cristina Mihăilă, Evenimentul regional al Moldovei, presa audio-video - Vali Popescu, Antena 1, pentru Jurnalism on line - Claudia Spiridon PaginaMedicală.ro, pentru cel mai bun comunicator medic - dr. Leny Caban, Institutul Clinic Fundeni.
Premiul pentru inovaţie medicală a fost atribuit şefului de lucrări dr. Irina Jaba, asistent univ. dr. Bogdan Tamba, pentru proiectul unei asociaţii de pacienţi cu cea mai mare adresabilitate - Asociaţia P.A.V.E.L., pentru cea mai activă asociaţie studenţească - Societatea Studenţilor Medicinişti din Iaşi, pentru internet medical www.info-sanantatea.ro, blogul anului - dr. Florin Chirculescu.
A mai fost atribuit premiul pentru cel mai bun produs şi cea mai bună iniţiativă în domeniul bancar pentru medici CreditMed Activ -Garanti Bank, consiliere financiară pentru sectorul medical românesc- Libra Bank, accesare fonduri europene pentru medici prin programul "Libra Euro Medical - Libra Bank, card de economii pentru medici Banca Transilvania, simulator on line de credite pentru medici - Banca Translivania. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Colegiul Medicilor din România a premiat excelenţa Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a apreciat la cea de a V-a ediţie a Galei Medica a Colegiului Medicilor din România activitatea desfăşurată de corpul medical în ciuda tuturor greutăţilor şi a subliniat faptul că România trebuie să respecte elitele dacă vrea să fie o ţară normală.
Colegiul Medicilor din România califică drept 'superficială' ancheta de la Spitalul judeţean Buzău Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR) consideră ''superficială'' ancheta care s-a desfăşurat la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Buzău şi respinge ''cu fermitate'' încercarea de a se transfera întreaga responsabilitate asupra corpului medical.
Prof. dr. Vasile Astărăstoae a fost ales preşedinte al Colegiului Medicilor din România Vasile Astărăstoae a fost ales joi în funcţia de preşedinte al Colegiul Medicilor din România, pentru mandatul 2012 - 2016, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
CMR atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă medicii şi îl invită pe Ponta să explice nerezolvarea acestora Colegiul Medicilor din România (CMR) atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă corpul medical într-o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta, pe care îl invită la Adunarea Generală a CMR din martie pentru a explica de ce doleanţele medicilor nu pot fi rezolvate.
Astărăstoae, despre dosarul reţetelor fictive: Procuratura era obligată să anunţe Colegiul Medicilor Preşedintele colegiului medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat marţi că, potrivit legii, procurorii erau obligaţi să anunţe CMR înainte de începerea urmăririi penale în dosarul decontărilor de reţete fictive.
Constanţa: Decizii luate de Colegiul Medicilor din România referitor la repercusiunile asupra medicilor în cazul Năstase Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România (CMR), întrunit vineri, la Eforie Nord, a luat mai multe decizii cu privire la chemarea la DNA a medicilor care i-au acordat asistenţă medicală fostului premier Adrian Năstase şi ca urmare a declaraţiilor, considerate ''iresponsabile'' de CMR, ale...