Cele mai citite
 


Germania: În acţiunile de combatere a epidemiei cu E.coli s-a pierdut timp preţios
miercuri, 8 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Epidemia provocată de E.coli continuă să facă ravagii în Germania, fiecare încercare de depistare a sursei îmbolnăvirilor fiind sortită eşecului până în acest moment. Experţii susţin că, deşi este o ţară dezvoltată, Germania nu a fost pregătită să se confrunte cu o astfel de epidemie, oficialităţile pierzând timp preţios în procesul de combatere a îmbolnăvirilor, relatează marţi cotidianul Der Spiegel.
Echipe formate din cercetători şi oameni de ştiinţă se chinuie să găsească motivul care a stat la baza izbucnirii epidemiei mortale cu E.coli, medicii străduindu-se să trateze numărul din ce în ce mai mare de pacienţi. Dar, în timp ce cea mai puternică epidemie cu E.coli înregistrată vreodată continuă să se extindă în Germania şi în alte ţări, un lucru a devenit foarte clar: autorităţile din domeniul sănătăţii nu au fost pregătite să intervină corespunzător. Experţii sanitari susţin că sistemul de alertare cu privire la riscul izbucniri unor epidemii este rudimentar, prin comparaţie cu sistemele existente în alte state dezvoltate.

Acţiunea de detectare a originii agentului patogen a început la 19 mai, după ce investigaţiile efectuate de specialiştii de la University Medical Center din Hamburg-Eppendorf (UKE) au transmis o alertă referitoare la o potenţială epidemie cu E.coli către Centrul naţional de control al îmbolnăvirilor - Robert Koch Institute (RKI). În dimineaţa următoare, oficialii RKI au călătorit de la Berlin la Hamburg pentru a-i intervieva pe pacienţii care erau încă conştienţi despre ceea ce au mâncat, dar şi despre locul unde au luat masa.

Ceea ce a urmat a părut un succes incredibil. Foarte mulţi pacienţi au declarat că au mâncat roşii crude, castraveţi şi salată. În momentul în care castraveţii spanioli vânduţi în centrul Hamburgului au fost depistaţi pozitiv cu E.coli, oficialii din domeniul sănătăţii au anunţat, la 26 mai, că au depistat cel puţin o sursă de izbucnire a epidemiei. Testele efectuate ulterior au relevat însă că bacteria depistată la nivelul legumelor crude nu era de acelaşi tip cu cea prezentă în organismul pacienţilor.AGERPRES/(Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
E.coli: dacă nu castraveţii spanioli sunt cauza, de unde vine totuşi epidemia? Comisia Europeană a ridicat miercuri seara alerta legată de castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) , dar originea acesteia rămâne încă necunoscută. Epidemia cauzată de ECEH a provocat deja 17 decese în Europa, numărul persoanelor contaminate...
Epidemia E.coli: medicii avertizează asupra efectelor neurologice grave Iniţial, medicii au fost mai îngrijoraţi de efectele asupra rinichilor pacienţilor afectaţi de E.coli enterohemoragic, sau EHEC. Săptămâna trecută, însă, a devenit evident că efectele secundare neurologice ale infecţiei bacteriene ar putea fi chiar mai rele, informează publicaţia germană Der Spiegel...
Epidemia de E.coli: Legumele continuă să fie distruse în Germania Între cinci şi zece la sută din legumele cultivate în nordul Germaniei au fost distruse, potrivit unei declaraţii a ministrului german al agriculturii Ilse Aigner, preluată în ediţia de marţi a ziarului The Local.
Germania: Epidemia provocată de bacteria EHEC ar putea dura luni (Institutul Robert Koch) Epidemia provocată de bacteria EHEC ar putea dura luni, iar sursa infecţiei ar putea să nu fie cunoscută niciodată, susţine Reinhard Burger, preşedintele Institutului german Robert Koch, instituţia federală însărcinată cu controlul sanitar, relatează BBC News.
Bacteria E.coli îi îngenunchează pe agricultori O bacterie mortală, din cauza căreia au murit deja 16 persoane, 15 dintre care în Germania, a tăiat apetitul consumatorilor pentru crudităţi, generând dificultăţi pentru agricultorii din întreaga Europă, comentează miercuri AFP.
OMS susţine că tulpina ucigaşă de E.coli este una cunoscută Tulpina bacteriei responsabilă de epidemia care a provocat 18 morţi în Europa, în majoritate în Germania, este una cunoscută, a informat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, cu toate că unii cercetători susţin că este vorba de o tulpină nouă, relatează vineri AFP.