Cele mai citite
 


Maladia Parkinson duce la o creştere a riscului de îmbolnăvire de cancer de piele (studiu)
miercuri, 8 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie
 

Pacienţii bolnavi de Parkinson întâmpină un risc de două ori mai mare de a se îmbolnăvi de melanoma, o formă mortală de cancer de piele, comparativ cu oamenii sănătoşi, conform unei analize realizate pe 12 studii existente în acest domeniu, transmite AFP.

Alte studii în acest domeniu au avut rezultate neconcludente, însă această analiză publicată în revista Neurology a evidenţiat existenţa unui risc mai crescut de apariţie a malanomei la persoanele bolnave de Parkinson.

Femeile bolnave de Parkinson întâmpină un risc de 1,5 ori mai mare decât restul populaţiei de a dezvolta această formă de cancer de piele mortală, iar în cazul bărbaţilor riscul este de două ori mai mare.

Nicio altă legătură între Parkinson şi alte tipuri de cancer de piele nu a fost identificată.

Între 5 şi 10 milioane de oameni din lume suferă din cauza maladiei Parkinson, iar în ceea ce priveşte cancerul de piele, aproximativ 132.000 de cazuri de melanoma sunt diagnosticate în fiecare an la nivel mondial, conform statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maladia Parkinson ar putea fi legată de numeroase forme de cancer Boala Parkinson poate fi asociată statistic cu 16 tipuri de cancer, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii din Taiwan, publicat în JAMA Oncology şi citat de economictimes.indiatimes.com.
Cafeina poate preveni cancerul de piele (studiu) Cafeina poate preveni unele forme de cancer de piele, arată un studiu realizat pe şoareci, care explică mecanismul de protecţie la nivel molecular, informează AFP.
Cancer de piele: Cabinele cu raze UV responsabile pentru moartea a 800 de persoane pe an în Europa Cabinele de bronzat cu raze UV sunt responsabile pentru moartea a circa 800 de persoane pe an în Europa ca urmare a cancerului de piele şi cei care apelează la astfel de aparate prezintă un risc cu 20% mai crescut de a dezvolta într-o bună zi un melanom, conform unui studiu publicat miercuri în British...
Puteţi preveni cancerul de piele protejându-vă de soare în primii 20 de ani de viaţă Chiar dacă soarele şi transferul genetic favorizează tot mai des apariţia cancerelor de piele, diagnosticarea timpurie a afecţiunii ajută la creşterea şanselor de vindecare.
Alunitele si cancerul de piele. Cand este cazul sa mergem la medic In conditiile in care unul din trei cazuri de cancer depistate este cancer de piele[1], medicii avertizeaza ca devine esentiala cunoasterea semnelor care prevestesc o leziune precanceroasa sau canceroasa la debut, mai ales ca exista, de cele mai multe ori, anumite indicii care ar trebui sa ne...
Screening gratuit pentru cancerul de piele prin campania 'Un viitor fără pată' a FABC Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a lansat joi cea de-a patra ediţie a campaniei 'Un viitor fără pată' printr-un program gratuit de screening pentru cancerul de piele, intitulat "Săptămâna Testării pentru Cancer de Piele".