Cele mai citite
 


Neamţ: A început a XIII-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă
miercuri, 8 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Municipiul Piatra Neamţ găzduieşte, în perioada 7-10 iunie, a XIII-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă, la care participă peste 250 de medici de medicină de urgenţă din ţară.
Tema din acest an este 'Noile tendinţe din medicina de urgenţă vor salva mai multe vieţi'.
Ca noutate faţă de ediţiile precedente, manifestarea a început, anul acesta, cu o paradă a autosanitarelor. Miercuri, echipajele serviciilor de ambulanţă din nouă judeţe se vor întrece în prima competiţie naţională de acordare a primului ajutor.
'Între 7 şi 10 iunie, Piatra Neamţ va fi capitala urgentiştilor din România. Vor fi dezbătute teme precum folosirea unor spitale închise ca facilitate provizorie de îngrijire a pacienţilor în situaţiile cu aflux de victime în masă sau influenţe legislative în intoxicaţia cu produse etnobotanice', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Neamţ, doctorul Letiţia Damoc.
La eveniment sunt aşteptaţi să participe 250 de invitaţi din domeniul medical, între care profesorul doctor Vasile Astărăstoaie, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa' Iaşi şi preşedinte al Colegiului Medicilor din România, doctorul Tudor Ciuhodaru sau doctorul Valentin Georgescu, preşedinte al Consiliului Naţional de Resuscitare.
De asemenea, au fost invitaţi medici de la nouă servicii judeţene de ambulanţă din ţară.
Programul conferinţei cuprinde şi prima competiţie naţională de ambulanţe de urgenţă din ţară, în cadrul căreia, medicii vor simula acordarea asistenţei medicale de urgenţă la un pacient căzut pe stradă, aflat în stop cardio-respirator, şi la un pacient politraumatizat, aflat în loc cu acces dificil. AGERPRES/(AS - Gabriel Apetrii)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: Medicii de la Ambulanţă au predat cursuri de prim-ajutor unor copii cu dizabilităţi Copiii din Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Dizabilităţilor din Piatra Neamţ au fost instruiţi, vineri, de medicii Serviciului Judeţean de Ambulanţă, cum să acorde primul ajutor până la sosirea cadrelor specializate.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Cazul Ekeng: Medicul de pe ambulanţă nu a efectuat manevre de resuscitare, anulând orice şansă de supravieţuire a fotbalistului Procurorii de la Parchetul Capitalei susţin că Mihaela Duţă, medicul de pe ambulanţa Puls, nu a efectuat manevre de resuscitare în cazul fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng, anulând practic orice şansă de supravieţuire a acestuia.
Braşov: Medicina de urgenţă, domeniul cu cele mai spectaculoase progrese, susţine preşedintele Asociaţiei Serviciilor de Ambulanţă Medicina de urgenţă şi sistemul român naţional de urgenţă reprezintă domeniul în care s-au obţinut cele mai spectaculoase progrese, cele mai bune rezultate, cea mai bună recunoaştere internaţională România având-o pe acest domeniu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Cristian Grasu, preşedintele...
Primul curs de medicină de urgenţă în pediatrie, la Băile Felix, organizat de Asociaţia SARTISS Un grup de 16 medici din structurile de urgenţă UPU-SMURD din România se vor perfecţiona, în premieră naţională, în resuscitare pediatrică, prin Cursul European Pediatric Life Suport (EPLS), ce se va desfăşura în perioada 31 ianuarie-1 februarie la Băile Felix, în organizarea Asociaţiei Search And Rescue...
Cazul Ekeng: Medicul de pe ambulanţă, audiat de procurori Mihaela Duţă, medicul de pe ambulanţa Puls care l-a preluat de la stadion pe fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng, este audiată miercuri de procurorii Parchetului Capitalei.