Cele mai citite
 


Platinum introduce asigurările pentru transplantul de celule stem
miercuri, 8 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asigurarea pentru transplant de celule stem, Stem Cell, va acoperi, pentru o primă anuală de 120 de euro, toate costurile şi cheltuielile generate de un transplant de celule stem, efectuat atât în România, cât şi în UE, a declarat, marţi, Anca Băbăneaţă, CEO Platinum Asigurări, la lansarea noului produs.
Platinum Asigurări-Reasigurări a lansat această asigurare, unică atât pe piaţa din România cât şi din Europa, la iniţiativa băncii de celule stem Biogenis şi în parteneriat cu Asigest Broker de Asigurare. Produsul dedicat transplantului de celule stem are o limită de despăgubire de de 100.000 de euro în România şi de 200.000 de euro pentru un transplant în străinătate, pentru o primă anuală de 120 euro.
Produsul de asigurare de la Platinum, Stem Cell, se adresează părinţilor care apelează la recoltarea şi stocarea de celule stem din cordonul ombilical.
'Poliţele sunt pentru maxim 5 ani, deoarece dorim să adaptăm şi să actualizăm produsul pe parcurs astfel încă să fie la curent cu tendinţele medicale. Numărul bolilor care se pot trata cu celule stem creşte continuu. Cei care fac asigurarea, au obligaţia de a da numai o declaraţie pe proprie răspundere potrivit căreia nu au fost diagnosticaţi cu una dintre bolile din lista noastră, până în momentul încheierii poliţei', a declarat Anca Băbăneaţă.
Compania mizează pe un număr de 7.000 - 10.000 de poliţe vândute în următoarele 12 luni. Pentru a putea fi eficientă, viabilă pe termen lung, este nevoie să avem un minim de 1.000 de contracte de asigurări Stem Cell. Ceea se se va întâmpla destul de repede, ţinând cont de evoluţia pieţei de recoltări de celule stem', a spus Antonio Souvannasouck, managing partener Asigest Broker.
Poliţa Stem Cell oferă acoperire asiguratului, tuturor fraţilor şi/sau surorilor acestuia, precum şi părinţilor biologici. Printre cele 65 de boli şi afecţiuni acoperite de poliţă se numără sindromului Sanfilippo, sindromul Morquio, osteopetroză, sindromului Scheie, neuroblastoame, sindromul limfocitar Bare, trombastenie Glanzmann, leucemie a celulelor de plasmă, boala Hodgkin, boală granulomatoasă cronică, leucemie a celulelor de plasmă, adrenoleucodistrofie.
În asigurare este inclusă acoperirea cheltuielilor de transplant, investigaţii şi tratament precum şi cheltuielile de transport şi cazare (asigurat şi însoţitor), acces la servicii medicale şi, în plus, pot beneficia de intervenţia de transplant chiar părintele sau fraţii, ca asiguraţi adiţionali.
"În dezvoltarea acestui produs special, am colaborat cu partenerii principali în reasigurare - GEN Re, Divizia Life / Health, cotat cu AA+ de Standard & Poor's, produsul beneficiind şi de sprijinul în reasigurare al GEN Re", a spus Anca Băbăneaţă.AGERPRES/(AS-Carmen Marinescu) -foto pe flux
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou produs de asigurări pentru celule stem Un nou produs de asigurări a fost lansat, marţi, de Platinum Asigurări - Reasigurări, la iniţiativa Biogenis - Banca de Celule Stem şi în parteneriat cu ASIGEST Broker de Asigurare.
ŞTIINŢÃ: Primul transplant medular la copil efectuat în România Primul transplant medular la copil, premieră în România, a fost efectuat în iunie 2001, de prof. univ. dr. Margit Şerban, şeful Centrului de Transplant Medular din Timişoara, pacientul fiind un copil bolnav de cancer limfatic. Ulterior, medicul Margit Şerban a mai realizat două premiere în chirurgia...
Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice - funcţional Patru vieţi au fost salvate până în prezent în urma procedurilor de transplant de celule stem de la donatori neînrudiţi realizate în unităţile sanitare româneşti, a declarat dr. Aurora Dragomirişteanu, directorul general al Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.
Dr. Istvan Benedek consideră necesară înfiinţarea Registrului Naţional de Transplant Pacienţii români care necesită un transplant de celule stem plătesc între 200.000 şi 250.000 euro în străinătate, în condiţiile în care în ţară un astfel de transplant costă între 30.000 şi 60.00 de euro, din cauza lipsei unui Registru Naţional de Transplant, în care să figureze potenţialii donatori...
Peste 100 de medici şi studenţi, la cursul internaţional de transplant de celule stem de la Târgu Mureş Peste 100 de medici şi studenţi din întreaga lume participă la cea de-a 14-a ediţie a cursului intensiv de transplant de celule stem de la Târgu Mureş, a anunţat, miercuri, şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant de Măduvă din Târgu Mureş, dr. Istvan Benedek.
Centru de transplant de celule stem, inaugurat la Spitalul Universitar Un nou centru de transplant de celule stem, cel de-al cincilea din România, a fost inaugurat luni la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).