Cele mai citite
 


A fost stabilit terenul pentru spitalul regional Brăila-Galaţi
miercuri, 29 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Brăila, 29 iul /Agerpres/ - Autorităţile locale din Brăila şi Galaţi au căzut de acord, miercuri, asupra terenului pe care urmează să se construiască spitalul regional Brăila-Galaţi.

Terenul va fi oferit în mod egal de către cele două judeţe, câte 7,65 hectare fiecare, şi va fi dat în administrarea Ministerului Sănătăţii, care va construi cu fonduri de la Banca Mondială un spital estimat la 170 milioane de euro.

Spitalul va fi amplasat în apropierea unui cartier nou de locuinţe ANL, situat între Brăila şi Galaţi, în proiect fiind prevăzute să se construiască şi un campus universitar, o pistă de aterizare pentru elicoptere şi locuinţe de serviciu pentru personalul medical.

Discuţiile asupra terenului pe care se va construi spitalul regional au fost purtate în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean (CJ), la care a fost invitat să participe şi primarul de Galaţi, Dumitru Nicolae.

Potrivit preşedintelui CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, terenul va fi predat în administrarea Ministerului Sănătăţii până pe 15 august, după care va demara procedura de organizare a licitaţiei, iar dacă nu vor exista contestaţii, lucrările ar putea începe în toamnă.

Construcţia viitorului spital regional este preconizată să dureze patru ani, iar costul estimativ al lucrărilor este 170 de milioane de euro.

Viitoarea unitate spitalicească va avea 450 de paturi. AGERPRES/(Ecaterina Ignat)


Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Apel al CJ către Ministerul Sănătăţii pentru urgentarea lucrărilor de reabilitare a Maternităţii Preşedinta Comisiei de Sănătate a Consiliul Judeţean (CJ) Braşov, Mariana Câju, a făcut, miercuri, în şedinţa de plen a acestui for, apel către Ministerul Sănătăţii, care finanţează prin Banca Mondială lucrările de reabilitare a corpului vechi al Spitalului de Obstretică şi Ginecologie, să discute cu...
Dragnea: Ministerul Sănătăţii nu a fost în stare să prezinte studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la Bacău, că "Ministerul Sănătăţii nu a fost în stare să prezinte studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale, Cluj Napoca, Iaşi şi Craiova, ale căror proiecte fuseseră avizate pentru realizare în timpul mandatului guvernului anterior".
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.
Ministerul Sănătăţii doreşte continuarea colaborării cu Banca Mondială Ministerul Sănătăţii intenţionează continuarea colaborării cu Banca Mondială (BM) şi după data de 15 martie, atunci când proiectul actual se va finaliza, în acest sens ministrul Eugen Nicolăescu şi secretarul de stat Raed Arafat având joi o întâlnire cu reprezentanţii băncii.
Corina Creţu: Pe 23 mai revin la Bucureşti pentru o discuţie, alături de BM, cu autorităţile pe tema spitalelor regionale Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, a declarat că pe 23 mai se va reîntoarce în România într-o nouă misiune de lucru, în cadrul căreia, alături de Banca Mondială, va organiza o întâlnire comună cu toţi actorii instituţionali implicaţi în gestionarea proiectelor privind construcţia...