Cele mai citite
 


Prahova: Al doilea spital privat din judeţ va fi deschis în clădirea fostului Centru de Sănătate Plopeni
miercuri, 8 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cel de-al doilea spital privat din judeţ va fi deschis în clădirea în care a funcţionat, până la data de 1 aprilie, Centrul de Sănătate Plopeni, unitate inclusă pe lista celor propuse pentru a fi transformate în cămine de bătrâni, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Cristian Vintilescu.
Potrivit acestuia, după ce autorităţile locale au hotărât concesionarea spaţiului către clinica Dentirad, au fost începute demersurile pentru autorizarea lui în cauză în vederea transformării în spital privat.
'În acea locaţie, activează acum firma care va face spitalul, aceasta având deja închiriate spaţii în fosta unitate sanitară. Acesta va fi cel de-al doilea spital privat, primul fiind cel de la Boldeşti, profilat pe tratamente paleative şi recuperare medicală', a explicat şeful DSP.
După închiderea Centrului de Sănătate de la Plopeni, această firmă privată a asigurat, în aceeaşi clădire, o linie de gardă permanentă susţinută financiar de către primărie.
În ceea ce priveşte înfiinţarea de centre de permanenţă sau multifuncţionale ca urmare a desfiinţării celorlalte trei unităţi sanitare propuse pentru reprofilare, respectiv Preventoriul TBC de la Poiana Ţapului şi centrele de sănătate de la Urlaţi şi Bălţeşti, Vintilescu a declarat că, la Poiana Ţapului, nu s-a considerat necesară înfiinţarea niciunui astfel de centru întrucât localitatea se află aproape de spitalele de la Sinaia şi Azuga.
De asemenea, autorităţile locale de la Urlaţi şi Bălţeşti au anunţat că vor analiza această problemă în consiliile locale şi că vor transmite un răspuns către DSP cu privire la oportunitatea înfiinţării unor asemenea centre medicale în zonă.
Potrivit lui Vintilescu, atât la Urlaţi, cât şi la Bălţeşti există substaţii ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, iar verificările au arătat că numărul cazurilor grave preluate de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti din aceste zone nu a crescut de la momentul închiderii unităţilor spitaliceşti care funcţionau aici. AGERPRES/(AS - Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti s-au solidarizat cu chirurgul Dan Oprea Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti s-au solidarizat, joi, cu acuzaţiile grave ale chirurgului Dan Oprea privind condiţiile din spital, care au dus şi la efectuarea la unitatea medicală a unei anchete a Ministerului Sănătăţii..
Prahova: Nereguli depistate de inspectorii DSP la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova au depistat o serie de nereguli la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unde Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă în urma unor declaraţii ale medicului primar de chirurgie generală Dan Oprea apărute în presă privind condiţiile în care...
Prahova: Doar unul dintre cele patru spitale propuse pentru reprofilare, de acord cu varianta MS Doar unul dintre cele patru centre de sănătate din judeţul Prahova care se regăsesc pe lista întocmită de Ministerul Sănătăţii (MS) cu unităţile ce vor fi reprofilate a acceptat transformarea în cămin de bătrâni, a declarat miercuri şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Cristian Vintilescu...
Spitalele şi Ambulanţa, avertizate de DSP să asigure medicamente şi linii de gardă în perioada de caniculă Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava trebuie să asigure medicamente, materiale sanitare şi linii de gardă cu personal medical în sezonul estival, conform unei recomandări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat, pentru AGERPRES, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al...
Prahova: Ambulanţă implicată într-un accident la Ploieşti; cinci persoane, între care asistenta şi pacientul, rănite Cinci persoane au fost rănite, duminică seară, într-un accident care a avut loc într-o intersecţie din zona de nord a Ploieştiului şi în care au fost implicate o ambulanţă a Serviciului Judeţean Prahova, aflată în misiune, şi un autoturism.
Prahova: Comisia de la Ministerul Sănătăţii a ajuns pentru anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Comisia de la Ministerul Sănătăţii care va efectua o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a ajuns miercuri la această unitate sanitară, controlul urmând să se desfăşoare pe parcursul a trei zile.