Cele mai citite
 


Proiectul de modificare a legii CSAT, raport de respingere în Comisia pentru apărare din Senat
miercuri, 8 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, Teodor Meleşcanu (PNL), a anunţat marţi că proiectul de modificare a legii privind funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a primit un raport de respingere din partea membrilor acestui for legislativ.
Potrivit lui Meleşcanu, senatorii din Comisia pentru apărare au considerat că principala modificare propusă prin proiectul de lege - aceea ca ministrul Sănătăţii să facă parte din CSAT - nu este oportună întrucât s-ar crea "o discriminare" faţă de reprezentanţii celorlalte ministere preocupate de siguranţa naţională.
Preşedintele Comisiei de apărare a susţinut că, în situaţia în care miniştrii ar face parte din CSAT, "Consiliul ar ajunge să dubleze Guvernul (...) ceea ce ar fi o lovitură dată funcţionării Executivului în România".
"Comisia a hotărât să dea un raport de respingere. Am fost cu toţii de acord că problemele de sănătatea populaţiei, protecţia mediului, securitatea alimentară, a sistemelor de comunicare fac parte din ceea ce se numeşte, în mod generic, siguranţa naţională. Este nevoie ca aceste teme să reprezinte priorităţi ale CSAT. În acelaşi timp, am considerat că introducerea unui singur ministru - cel al Sănătăţii în speţă - în CSAT ar fi o discriminare faţă de alte instituţii centrale cu responsabilităţi importante. În cazul în care am extinde această practică, am ajunge ca CSAT să dubleze Guvernul pentru că ar fi foarte puţine ministere care să nu aibă preocupări în siguranţa naţională", a explicat senatorul liberal.
Potrivit lui Teodor Meleşcanu, recomandarea membrilor Comisiei pentru apărare din Senat vizează constituirea unor structuri proprii la nivelul fiecărui minister care să verifice modul în care România reacţionează faţă de factorii care ameninţă siguranţa naţională, fără însă ca miniştrii să facă parte din CSAT.
"Recomandăm ca pe toate aceste teme ministerele să înceapă să îşi facă propriile structuri de verificare a modului de răspuns al României la apariţia unor factori de risc, care să fie aprobat de CSAT, dar nu prin extindere şi diminuare", a conchis liberalul. AGERPRES/(A - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat: Ministrul Sănătăţii nu va fi membru al CSAT Plenul Senatului a respins, în şedinţa de luni, propunerea legislativă care modifica legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în sensul ca dintre membrii CSAT să facă parte şi ministrul Sănătăţii, ca reprezentant al unui 'domeniu de mare însemnătate...
Senat: Raport de respingere propunerii privind actualizarea listei cu substanţe şi plante periculoase Senatorii jurişti au întocmit miercuri un raport de respingere propunerii legislative care completează Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri în sensul impunerii unui termen de cel mult 30 de zile pentru actualizarea listei cu substanţe periculoase...
Senat: Comisia juridică - raport favorabil la OUG privind suplimentarea posturilor la Avocatul Poporului Comisia juridică din Senat a dat marţi raport favorabil ordonanţei de urgenţă referitoare la suplimentarea locurilor de muncă în instituţia Avocatul Poporului.
Ministrul Achimaş-Cadariu, invitat la Comisia de sănătate să prezinte un raport despre bebeluşii de la "Marie Curie" Membrii Comisiei pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor l-au invitat miercuri pe ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu să prezinte un raport privind situaţia copiilor din judeţele Argeş şi Dolj internaţi la Spitalul "Marie Curie".
Ministrul Sănătăţii despre moţiunea de la Senat: O autoacuzare a colegilor de la PSD Bucureşti, 20 sep /Agerpres/ - Ministrul Cseke Attila a declarat, luni, la dezbaterile din Senat asupra moţiunii simple pe Sănătate, că aceasta ar reprezenta, de fapt, 'o autoacuzare' a social-democraţilor şi s-a arătat dezamăgit de esenţa şi scopurile acestui demers.
Ministrul Sănătăţii şi reprezentanţii CMR au căzut de acord asupra proiectului pilot privind statutul spitalelor Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a întâlnit joi cu o delegaţie a Colegiului Medicilor din România, condusă de profesorul Vasile Astărăstoae, cele două părţi căzând de acord asupra conţinutului proiectului de modificare a Legii 95/2006, proiectului pilot privind statutul spitalelor şi privind...