Cele mai citite
 


Ridurile femeilor ar putea prezice riscurile de fracturi osoase (studiu)
miercuri, 8 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Dermatologie
 

Numărul şi profunzimea ridurilor de pe faţă şi gât pot ajuta la prezicerea riscurilor de fracturi osoase în rândul femeilor, conform unui studiu american publicat luni şi citat de AFP.

Explicaţia ţine de faptul că nivelul de proteine conţinut în piele este legat de cel conţinut în oase, potrivit autorilor acestui studiu, care au ajuns la concluzia că dacă faţa şi gâtul unei femei sunt marcate de riduri profunde, ele prezintă un risc mai mare de fracturi din cauza pierderii densităţii osoase.

Cercetătorii de la Universitatea Yale au examinat 114 femei la menopuază, care au avut ultimul ciclu cel puţin cu trei ani în urmă, în cadrul unui test clinic care se află în continuare în desfăşurare în SUA.

Experţii au studiat pielea pacientelor în 11 puncte de pe faţă şi gât, atât vizual, cât şi cu ajutorul unui apart care permite măsurarea elasticităţii pielii de pe frunte şi obraji.

Greutatea şi densitatea osoasă au fost măsurate prin ecografie şi raze X.

"Am descoperit că atunci când ridurile devin mai numeroase şi mai profunde, acest lucru este legat de o pierdere a densităţii osoase în rândul participantelor la studiu", a explicat Lubna Pal, profesor obstretică, ginecologie şi fertilitate la Facultatea de medicină de la Yale.

"Cu cât ridurile sunt mai numeroase, cu atât densitatea osoasă scade, indiferent de vârstă sau de alţi factori care influenţează masa osoasă", a precizat cercetătoarea.

În opinia sa, această descoperire este importantă pentru că 'ar putea permite medicilor clinicieni să identifice riscurile de fracturi în rândul femeilor la menopauză prin simplă observare vizuală, fără a trece la teste costisitoare'.

Rezultatele testului au fost prezentate cu ocazia unui colocviu al Societăţii americane de endocrinologie la Boston.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ridurile indică riscul de fracturi (studiu) Cercetători americani au stabilit o legătură între numărul şi mărimea ridurilor şi sănătatea oaselor la femeile aflate la menopauză. Prezentate la un congres american de endocrinologie, rezultatele studiului, desfăşurat la Şcoala de Medicină a Universităţii Yale, se bazează pe observarea a circa o sută...
Cercetători din SUA activează celule suşă osoase pentru a vindeca fracturi Oamenii de ştiinţă din SUA au dezvoltat un proces biochimic care foloseşte un tip special de proteine pentru a activa celule suşă osoase, cu ajutorul cărora au accelerat vindecarea fracturilor la şoareci - informează miercuri agenţia spaniolă de presă EFE.
Alimentele din soia pot proteja femeile împotriva osteoporozei în perioada menopauzei (studiu) O dietă bogată în proteine din soia şi izoflavone poate proteja femeile împotriva osteoporozei în perioada menopauzei, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu realizat de cercetători de la University of Hull din Marea Britanie şi prezentat la conferinţa anuală a Societăţii de Endocrinologie...
Menopauza şi tratamentul de substituţie hormonală Ce este menopauza? Menopauza reprezintă momentul care marchează tranziţia de la viaţa activă sexual către perioada de senescenţă şi semnifică acea perioadă care urmează la 1 an de zile după oprirea completă a menstruaţiilor (sau absenţa menstruaţiilor timp de trei luni de zile în condiţiile utilizării...
Menopauza prematură accelerează îmbătrânirea femeilor (studiu) Menopauza şi tulburările de somn premature care pot rezulta în această perioadă a vieţii femeilor par să explice îmbătrânirea accelerată a acestora, potrivit unor studii publicate în analele Academiei americane de ştiinţe (Proceedings of the National Academy of Sciences, PNAS), citate luni de agenţia...
SUA: Descoperire promiţătoare pentru tratarea cancerului de prostată (studiu) O genă extrem de importantă, numită GATA 2, care favorizează rezistenţa la chimioterapie în cazurile de cancer de prostată a fost identificată de o echipă internaţională de cercetători de la Spitalul Mount Sinai din New York, relatează EFE, menţionând că această descoperire permite un nou tratament,...