Cele mai citite
 


Sălaj: Mai mult de jumătate dintre medicii de familie, de acord să continue relaţiile contractuale cu CAS
miercuri, 8 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mult de jumătate dintre medicii de familie din Sălaj şi-a exprimat, în scris, dorinţa de a continua relaţiile contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), potrivit datelor furnizate de Claudiu Bârsan, preşedintele instituţiei.
"Din 117 medici de familie, avem 62 care au fost la noi şi şi-au manifestat în scris opţiunea de a continua relaţiile cu Casa, pe bază de act adiţional în luna iunie şi contract, în continuare, până la sfârşitul anului", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Claudiu Bârsan.
Totodată, preşedintele CAS Sălaj a recunoscut că, din discuţiile purtate cu filiala judeţeană a Patronatului Medicilor de Familie, circa 40 de medici de familie nu sunt de acord cu semnarea actului adiţional la contractul-cadru.
Patronatul Medicilor de Familie a refuzat însă să precizeze cine sunt medicii respectivi, motiv pentru care fiecare medic din Sălaj a fost contactat, nominal, de către personalul CAS Sălaj pentru a-şi exprima opţiunile.
Bârsan a subliniat că, în lipsa colaborării cu CAS Sălaj, au de pierdut atât pacienţii medicilor respectivi, care nu pot beneficia de asistenţa medicală gratuită, cât şi medicii, cărora, în lipsa unui contract, nu le vor fi decontate serviciile. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Circa 60% dintre medicii de familie nu vor încheia contractul-cadru cu CAS Circa 60% din totalul de 178 de medici de familie din judeţul Teleorman au fost de acord, pe bază de semnătură, să nu încheie noul contract-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), susţinând că dacă ar accepta condiţiile de subfinanţare ar valida falimentul propriilor cabinete.
Sălaj: Casa de Sănătate nu mai are fonduri pentru tratamente stomatologice gratuite sau compensate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj nu mai decontează, începând cu luna aprilie, tratamente stomatologice gratuite sau compensate, întrerupând relaţiile contractuale pe care le avea cu 30 de medici stomatologi din judeţ datorită lipsei fondurilor pentru această activitate, potrivit anunţului făcut...
Preşedintele CAS Sălaj speră că toţi medicii de familie vor semna contractul-cadru Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj, Claudiu Bârsan, are convingerea că toţi medicii de familie din judeţ vor semna în cele din urmă noile contracte-cadru cu instituţia pe care o reprezintă, chiar dacă, până în prezent, doar circa 30 din cei 117 medici şi-au manifestat în scris această...
Sălaj: Cinci comune fără medic de familie Un număr de cinci din cele 57 de comune din Sălaj nu au medic de familie, asistenţa medicală fiind totuşi acordată localnicilor de către medicii de familie din localităţile învecinate.
Sălaj: Servicii medicale şi medicamente de 157 de milioane de lei în 2011 Peste 157 de milioane de lei a decontat Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj pentru servicii medicale şi medicamente în 2011, potrivit precizărilor făcut joi, într-o conferinţă de presă, de preşedintele instituţiei, Claudiu Bârsan.
Sălaj: Nereguli la Serviciul de Ambulanţă Un control efectuat de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj la Serviciul de Ambulanţă a scos la iveală o serie de nereguli, printre care probleme privind modul de completare a jurnalelor de bord pentru maşinile din dotare sau lipsa documentelor justificative pentru atestarea calităţii de asigurat...