Cele mai citite
 


Sibiu: Renumitul chirurg plastician Norbert Pallua va opera la o clinică sibiană
miercuri, 8 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Renumitul chirurg plastician Norbert Pallua, şeful Departamentului de Chirurgie Plastică al Clinicii Universitare din Aachen (Germania), a anunţat marţi că va opera la o clinică din Sibiu, în funcţie de solicitările pacienţilor, însă deocamdată specialistul italian este consultat de cei trei chirurgi români de la clinica privată, prin intermediul telemedicinei.
Dr. Dan Horaţiu, unul din cei trei chirurgi plasticieni români care operează la clinica Polisano, a apreciat marţi că operaţiile estetice şi reparatorii care vor fi efectuate cu ajutorul dr. Norbert Pallua vor fi mai ieftine decât cele care se fac la Bucureşti sau în vestul Europei.
Pallua este un adept al lipoliftingului, adică al injectării pacienţilor cu propria lor grăsime luată din alte părţi ale corpului, decât a implantului. Specialistul italian a spus marţi că lipoliftingul, deşi presupune o durată mai mare de vindecare, este mai sigur şi mai ieftin, pentru pacient decât implantul.
Specialistul italian a mai spus că are la clinica din Germania peste 3.000 de cazuri, multe din ele fiind femei din SUA care doresc micşorarea sânilor, dar şi pacienţi, membri ai caselor regale arabe sau personalităţi din Europa de Est.
La Clinica Polisano de la Sibiu se înregistrează lunar, peste 300 de noi solicitări de operaţii estetice, care nu se pot efectua la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, spital de stat, unde asemenea intervenţii nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.
Cea mai veche secţie de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din Sibiu, cu o tradiţie de 31 de ani, este însă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Aici vin majoritatea sibienilor care au nevoie de operaţii de acest fel, intervenţii care sunt făcute de trei medici specialişti. Aici sunt internate 600 de cazuri anual, pacienţi, victime mai ales ale unor accidente, dar şi ale unor incendii. În plus faţă de cei 600 de sibieni care au nevoie de spitalizare sunt 4-5.000 de pacienţi, anual, care sunt trataţi în ambulatoriu, a precizat pentru AGERPRES purtătoarea de cuvânt a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Raluca Puşcă. AGERPRES/(AS, A - Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Două secţii de Chirurgie plastică şi reparatorie la Sibiu - una la stat, alta la privat Sibienii care au nevoie de operaţii estetice se pot adresa din această lună şi noii secţii de Chirurgie Plastică şi Reparatorie de la o clinică privată, aceasta fiind o alternativă la secţia de specialitate existentă de 31 de ani în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.
Trei medici de la Spitalul de Arşi, arestaţi în dosarul operaţiilor estetice Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus duminică arestarea preventivă pentru 30 de zile a trei medici de la spitalul Clinic de Urgenţă de chirurgie Plastică, Reconstructivă şi Arsuri din Bucureşti, acuzaţi de corupţie în dosarul operaţiilor estetice.
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Sibiu: Cel mai performant aparat de radioterapie din România, la Spitalul Clinic Judeţean Cel mai performant aparat de radioterapie din România, de origine americană, al treilea din Europa de Est de acest fel, a fost pus în funcţiune la Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu, într-un centru nou de Radioterapie, care aparţine Clinicii Polisano, cea care a investit 3,8 milioane de euro în dotarea...
Doar 1% dintre femeile care au nevoie de reconstrucţie mamară ajung să facă această intervenţie Aproximativ 1% dintre femeile care au nevoie de operaţii de reconstrucţie mamară ajung să facă această intervenţie, a declarat marţi, pentru AGERPRES, medicul Dragoş Zamfirescu, specialist în chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă la Spitalul Clinic de Urgenţă 'Floreasca' Bucureşti...