Cele mai citite
 


Spania nu consideră suficient ajutorul de 150 de milioane de euro anunţat de CE pentru agricultori
miercuri, 8 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spania va cere ca toţi producătorii afectaţi de daunele cauzate de infecţia cu bacteria E.coli să fie despăgubiţi cu 100% din valoarea de piaţă reală a produselor pierdute ca urmare a crizei castraveţilor, a declarat marţi ministrul spaniol al mediului înconjurător, mediului rural şi marin, Rosa Aguilar, cu ocazia consiliului extraordinar al miniştrilor agriculturii din ţările UE.
Rosa Aguilar a precizat, după ce Comisia Europeană a propus ajutoare de 150 de milioane de euro pentru agricultorii europeni, că 'Spania nu consideră suficient să se ia în calcul (la plata despăgubirilor, n.r.) 30% din valoarea produselor retrase de pe piaţă'. Pentru Spania, a mai spus ministrul, 'important este ca UE să răspundă cu 100% pentru pierderile provocate de situaţia din Germania'. Ea a refuzat să vehiculeze cifre, apreciind că încă se înregistrează daune.
Ministerul spaniol al mediului a informat marţi că, potrivit declaraţiilor ministrului Aguilar, Spania va cere şi măsuri de plată anticipată pentru sectorul horticol, şi ca UE să pună în aplicare campanii de promovare a produselor horticole spaniole.
Comisia Europeană a propus, marţi, deblocarea unui ajutor în valoare de 150 de milioane de euro în favoarea producătorilor de fructe şi legume din ţările membre ale Uniunii Europene, confruntaţi cu o diminuare drastică a vânzărilor ca urmare a epidemiei declanşate de bacteria Eceh.AGERPRES/(Ruxandra Constantinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spania va cere ajutoare de la UE pentru pierderile cauzate de acuzaţiile legate de contaminarea castraveţilor Guvernul spaniol va cere ajutoare de la Uniunea Europeană pentru a compensa pierderile suferite de sectorul agricol în urma temerilor apărute în scandalul castraveţilor infectaţi, a anunţat luni ministrul spaniol al Mediului, Rosa Aguilar. Potrivit Rtve.es, ea a estimat pierderile la 200 de milioane...
Bacteria E.coli: UE promite să vină în ajutor producătorilor de legume Bruxellesul a promis marţi să examineze modalităţile prin care i-ar putea ajuta pe cultivatorii de legume, care se confruntă în prezent cu o criză de încredere de anvergură în ceea ce priveşte siguranţa produselor cultivate de ei, în urma unei epidemii de diaree, soldată cu numeroase decese, care a pus...
Bacteria EHEC: Spania se plânge Germaniei şi UE Spania s-a plâns Germaniei şi Uniunii Europene în legătură cu procedura urmată după detectarea pe teritoriul german a unor cazuri de infecţie cu bacteria intestinală EHEC (E.coli enterohemoragic), care ar proveni din castraveţi spanioli, a anunţat vineri secretarul de stat pentru mediul rural şi apă...
Spania: Producătorii de fructe şi legume îşi distribuie produsele gratuit la Madrid Fermierii spanioli au distribuit miercuri gratuit în centrul capitalei Madrid 40.000 de kilograme de fructe şi legume pentru a demonstra că produsele agricole spaniole au fost acuzate pe nedrept pentru izbucnirea epidemiei de E.coli, relatează AFP.
Comisia Europeană ridică alerta la castraveţii spanioli Comisia Europeană a anunţat miercuri seară că a ridicat avertismentul emis contra castraveţilor spanioli suspectaţi de a fi provocat o contaminare potenţial mortală cu bacteria E. coli.
E.coli: dacă nu castraveţii spanioli sunt cauza, de unde vine totuşi epidemia? Comisia Europeană a ridicat miercuri seara alerta legată de castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) , dar originea acesteia rămâne încă necunoscută. Epidemia cauzată de ECEH a provocat deja 17 decese în Europa, numărul persoanelor contaminate...