Cele mai citite
 


Traian Băsescu: Dacă ne lipseşte ceva în sistemul sanitar, este lipsa de proceduri
miercuri, 8 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trimisul special al AGERPRES, Mirela Bărbulescu, transmite: Dacă ne lipseşte ceva în sistemul medical, este lipsa de proceduri, le-a spus preşedintele Traian Băsescu, luni, la Londra, reprezentanţilor comunităţii româneşti din Marea Britanie.
"Cred că, dacă ne lipseşte ceva în sistemul medical - scuzaţi-mă că îmi dau cu părerea despre sistemul medical, mai mult, eu fiind inginer, mai rău, fiind comandant de navă - vă daţi seama ce dezastru să vorbeşti despre doctori. Există o realitate în sistemul nostru de sănătate şi ea se numeşte lipsa de proceduri. Este o bătălie care se duce acum, pentru ca unui bolnav diagnosticat cu o boală să i se aplice o anume procedură. Ştiu că s-au făcut deja un set de ghiduri de proceduri pentru o serie de boli, dar este un proces lung. Dacă ar putea veni un ajutor din partea Asociaţiei (medicilor români din Londra - n.r.) cred că aici ar putea veni. Nu cred că în Marea Britanie, în spitale nu se aplică un set de proceduri pentru aproape orice boală, probabil, după ce a fost diagnosticată", a spus preşedintele Băsescu.
El a menţionat, răspunzând unei întrebări a unui medic român, că ar fi util un transfer de experienţă de la spitalele britanice, adăugând că există deschidere la Ministerul Sănătăţii din acest punct de vedere.
"Pentru colaborarea la nivelul medicilor de familie, vă pot spune că medicul meu de familie este cu mine în delegaţie. Dacă sunteţi de acord, explicaţi-i dânsei. Cred că ar trebui să faceţi o discuţie între oameni de meserie. Vă rog mult, fiţi de acord să vă întâlniţi cu dânsa în cursul dimineţii de mâine", i-a spus Băsescu unui reprezentant al comunităţii româneşti, care a vorbit despre dificultăţile, mai ales cele financiare, cu care se confruntă medicii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele Băsescu: Sistemul sanitar nu este reformat, trebuie să punem cheltuielile sub control în mod real Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, în debutul întrevederii cu delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional (FMI), Comisiei Europene (CE) şi Băncii Mondiale (BM), că doar o aparentă reformă a sistemului sanitar nu mai poate funcţiona şi că acesta ar trebui să fie, mai întâi, funcţional...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
BBC: Asistenţa medicală din România, pe punctul de a intra în colaps România cheltuieşte pentru asistenţa medicală mai puţin decât oricare altă ţară din Uniunea Europeană şi, din cauza celei mai mari recesiuni, se preconizează chiar o reducere a cheltuielilor. Subfinanţarea cronică, precum şi plecarea cadrelor medicale în străinătate ar putea crea riscuri pentru pacienţi...
Moţiunea simplă a USL pe sănătate: În România de azi sistemul sanitar este bolnav, cuprins de metastaze Parlamentarii Uniunii Social Liberale (USL) susţin, în textul moţiunii simple privind sănătatea, depusă luni la Camera Deptaţilor şi intitulată 'Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu", că "în România de azi sistemul sanitar este bolnav, cuprins de metastaze" şi de aceea toţi responsabilii...
Preşedintele Traian Băsescu: Statul are nevoie de o justiţie care să aşeze valorile în societate Preşedintele Traian Băsescu le-a vorbit, vineri seară, tinerilor români care studiază în străinătate despre nevoia de modernizare a statului român, punctând faptul că este nevoie de o justiţie performantă, care să aşeze valorile în societate, dar şi de o nouă reformă în sistemul sanitar.
Iaşi: Camera Medicilor îi cere demisia ministrului Sănătăţii Reprezentanţii Camerei Medicilor Iaşi dezaprobă şi resping categoric propunerea ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, privind obligativitatea medicilor de a alege să lucreze doar în sistemul public sau doar în cel privat.