Cele mai citite
 


V. Ponta: USL va prezenta mai multe proiecte de lege referitoare la Parlament şi la modul de alegere al parlamentarilor
miercuri, 8 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Uniunea Social Liberală va prezenta miercuri un proiect de lege care se referă la modul de alegere al parlamentarilor sau trei proiecte de acte normative distincte care să se refere la Parlament şi la modul de alegere al senatorilor şi deputaţilor, adeclarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, liderul formaţiunii, Victor Ponta.
"Ceea ce noi ne dorim este ca până la o discuţie pe Constituţie, o discuţie, care inevitabil atunci când se poartă într-un an electoral şi atunci când se poartă cu Traian Băsescu e greu să fie o discuţie serioasă, să atingem prin proiectul pe care îl depunem miercuri trei probleme esenţiale şi anume numărul de parlamentari, trebuie să le spunem oamenilor de o mie de ori că Băsescu îi minte - nu trebuie să modifici Constituţia, trebuie să votezi o lege. În al doilea rând, să oprim migraţia politică şi parlamentarul care-şi schimbă partidul să piardă mandatul exact la fel ca primarul şi consilierul judeţean", a spus Ponta.
Liderul PSD a mai spus că un alt treilea punct pe care îl vizează proiectul sau proiectele de lege se referă la faptul ca parlamentarul să fie ales exact ca un primar, adică, dintr-un tur.
"Dacă candidatul câştigă colegiul, este pe primul loc, să meargă în Parlament. Sunt trei puncte esenţiale, le punem pe toate împreună şi sperăm că PDL n-o să voteze împotrivă", a mai spus liderul social-democrat.
Întrebat de ce USL depune un alt proiect privind reducerea numărului de parlamentari la 300, în condiţiile în care există unul similar care a fost votat în Senat şi se află acum la Camera Deputaţilor, Ponta a spus că "problema cu proiectele mai vechi este că PDL votează împotriva lor".
"După cum ştiţi, chiar mâine este la Camera Deputaţilor un proiect care prevede ca parlamentarii să fie votaţi ca şi primarii, cel câştigă colegiul. PDL a votat împotriva acestei legi în comisii, deşi este o lege (...) la care ei sunt iniţiatori", a mai spus Ponta.
Preşedintele PSD a mai spus că marţi dimineaţă USL va avea o întâlnire cu specialiştii Uniunii din domeniul sănătăţii, "pentru a veni cu propriile soluţii" în acest domeniu.
"Vedem că Guvernul nu a găsit nici un fel de variantă ca să deblocheze situaţia din Sănătate şi mâine la 11.30 o să prezentăm propriile noastre propuneri şi opţiuni", a mai spus Ponta.
În ceea ce priveşte moţiunea simplă pe tema etnobotanicelor depusă de USL la Camera Deputaţilor, preşedintele PSD a precizat că îşi doreşte ca Guvernul, măcar în faţa presiunii mass-media şi a Opoziţiei "să fie în stare să adopte o legislaţie foarte dură".
În altă ordine de idei, liderul PSD a mai spus că sâmbătă, la întâlnirea cu aleşii locali ai USL, va fi prezentă viziunea Uniunii privind administraţia publică.
"De asemenea, vom prezenta şi modul în care noi propunem dezvoltarea regională a României", a mai spus Ponta.AGERPRES / (A - Claudia Nicolae-Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Camera Deputaţilor: Proiect de lege depus de parlamentarii liberali privind activitatea de prevenţie în sănătate Parlamentarii liberali au depus miercuri la Camera Deputaţilor un proiect de lege prin care activitatea de prevenţie în sănătate să devină obligatorie prin programe cu finanţare bugetară aprobată de Parlament, bazată pe o strategie naţională pe termen lung.
PNL propune un proiect de lege privind prevenţia în sănătate Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat miercuri că a transmis grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor şi Senat o scrisoare prin care le solicită să fie co-partenere la un proiect de lege privind prevenţia în sănătate care ar trebui să fie adoptat până la sfârşitul lunii iunie 2016...
Victor Ponta: USL va iniţia un pact pentru Sănătate Uniunea Social Liberală (USL) va iniţia şi va participa la un pact naţional pentru Sănătate, în care profesioniştii să îşi spună cuvântul, a anunţat vineri seara, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD, Victor Ponta, care a calificat drept corectă decizia preşedintelui Traian Băsescu de a retrage...
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
Parlament: Deputaţii şi senatorii au respins în această săptămână moţiunea de cenzură (sinteză) Moţiunea de cenzură "Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD" a fost respinsă luni de plenul Parlamentului cu 154 voturi pentru, 12 împotrivă şi două anulate.