Cele mai citite
 


Vasile Astărăstoaie: Pe actualele norme de aplicare 40% dintre cabinetele medicilor de familie vor fi închise
miercuri, 8 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoaie, a declarat marţi, după o întâlnire cu reprezentanţii Uniunii Social Liberale, că odată cu aplicarea normelor contractului-cadru pe care trebuie să-l semneze medicii de familie, 40% dintre cabinetele de medicină de familie vor fi închise.
'Incoerenţa Guvernului şi a Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate în privinţa legislaţiei şi lipsa celor 50 de milioane de euro necesare funcţionării medicilor de familie a dus la criza din ultimele zile din sistemul sanitar. Normele de aplicare ale contractului-cadru au fost publicate pe 31 mai, deşi contractul-cadru trebuia să intre în vigoare încă de la începutul anului', a spus Astărăstoaie.
Preşedintele Colegiului Medicilor a mai arătat că în urma analizelor făcute de medici s-a ajuns la concluzia că pe actualele norme de aplicare ale contractului-cadru 40% dintre cabinetele medicilor de familie se vor închide pentru că nu vor supravieţui financiar.
'Se vor închide cabinete în zonele defavorizate şi vom ajunge în aceeaşi situaţie ca şi la închiderea spitalelor: pacientul va avea de suferit', a punctat Astărăstoaie. AGERPRES/(A, Dana Piciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Astărăstoaie: Incapacitatea decidenţilor de a gestiona sistemul de sănătate a fost acoperită de blamarea medicilor Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoaie, a criticat, miercuri, la Suceava, clasa politică din România, pe care o acuză pentru incapacitatea factorilor de decizie de a gestiona sistemul de sănătate şi ''blamarea constantă'' a cadrelor medicale.
Vasile Astărăstoaie:Doctorii ar putea să-şi dea demisia în bloc, iar medicii de familie să rezilieze contractele cu CAS Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoaie, a declarat, miercuri, la Suceava, că se impune încheierea un acord între guvernanţi şi CMR, în baza căruia să se rezolve cele nouă revendicări incluse în declaraţia Adunării Generale a CMR din martie 2012.
Dr. Vasile Astărăstoaie: Cu 2,6% din PIB niciun sistem de sănătate nu poate supravieţui Preşedintele Colegiului Medicilor din România, dr.Vasile Astărăstoaie, a atras atenţia, vineri, în cadrul Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi din România, că niciun sistem de sănătate nu poate supravieţui cu 2,6% din PIB, oricât de bun ar fi managerul.
Vasile Astărăstoaie, preşedintele Colegiului Medicilor: Trebuie introduse cursuri de non-discriminare în sistemul de sănătate Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoaie, este de părere că ar trebui introduse cursuri de non-discriminare în sănătate, la toate nivelele, după ce, în opinia sa, sistemul românesc de sănătate este unul care a creat mari inechităţi.
Dr. Vasile Astărăstoaie: Ar trebui declarată stare excepţională în România din cauza plecării medicilor Preşedintele Colegilor Medicilor din România, prof.dr. Vasile Astărăstoaie, susţine că în acest moment nu ştie care este viziunea în ceea ce priveşte descentralizarea spitalelor, după ce a participat joi şi vineri la o conferinţă cu tema 'Descentralizarea şi organizarea spitalelor' care s-a desfăşurat...
Braşov: Astărăstoaie - Colegiul Medicilor va susţine logistic medicii amendaţi Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoaie, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Poiana Braşov, că amenzile primite de medici în urma controalelor efectuate de Casele de Asigurări de Sănătate vor fi contestate iar CMR va susţine logistic toate...