Cele mai citite
 


Vicepreşedintele SNMF: Monopolul CNAS este unul distructiv
miercuri, 8 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), Simona Schnelbach, susţine că monopolul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) este ''distructiv'', în acest context punându-se problema înfiinţării mai multor structuri de acest fel.
''Acest monopol al CNAS este unul distructiv. La întâlnirea care a avut loc, duminică, la Bucureşti, şi la care au participat decidenţi din toată paleta de asistenţă sanitară, s-a pus problema apariţiei mai multor case de asigurări, astfel încât să se creeze concurenţă, iar calitatea actului medical să crească. Suntem cu toţii de acord că CNAS este o frână pentru acest sistem'', a declarat vicepreşedintele SNMF, marţi, într-o conferinţă de presă la Ploieşti.
Schnelbach a anunţat că s-a constituit un grup de lucru pentru întocmirea unui proiect de act legislativ în vederea înfiinţării mai multor case de asigurări de sănătate, aşa cum există în Franţa şi în alte state al Uniunii Europene.
De asemenea, vicepreşedintele SNMF a catalogat drept ''ilegal'' actul adiţional pe care aproximativ 6% dintre medicii de familie din ţară l-au semnat, în contextul în care contractul-cadru nu a fost semnat deocamdată.
''Actul adiţional în baza contractului pe 2011 este ilegal, deoarece acest contract nu a fost semnat. Colegii noştri care au semnat au făcut-o la presiune sau din lipsă de informare. Adiţional puteam semna doar la contractul pe 2010, dar acesta a fost abrogat. Aşadar, colegii mei au semnat un document ilegal'', a explicat Schnelbach. AGERPRES/(AS - Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu CNAS Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a anunţat, vineri, la Sinaia, preşedintele Federaţiei Patronatelor de Medicina Familiei, Doina Mihăilă.
PSD propune un proiect de sprijinire a medicinei de familie ca răspuns la "supeficialitatea" cu care CNAS tratează acest domeniu Refuzul medicilor de familie de a semna contractul-cadru se datorează "dezinteresului şi superficialităţii cu care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate tratează domeniul asistenţei medicale primare", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, doctorul Alexandru Rafila, vicepreşedintele Dep...
Camera Federativă a Medicilor cere desfiinţarea CNAS, în paralel cu formarea caselor de sănătate publice independente Noul proiect de Lege a Sănătăţii ar trebui să prevadă desfiinţarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), în paralel cu formarea a 8, 10 sau 12 case publice independente, conduse de Adunări generale ale contribuabililor, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, dr. Dan Pereţianu, vicepreşedintele...
Prahova: Medicii de familie susţin că nu vor semna contractul-cadru cu CNAS Medicii de familie au anunţat că nu vor semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care expiră la data de 31 martie, a declarat marţi vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Simona Schnelbach, într-o conferinţă de presă la Ploieşti.
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.