Cele mai citite
 


Victor Ponta: USL este solidară cu medicii de familie
miercuri, 8 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Uniunea Social Liberală (USL) este solidară cu medicii de familie şi cu pacienţii care s-au alăturat protestului acestora şi îi cere premierului să aibă dialog cu medicii şi să găsească soluţii pentru rezolvarea cererilor acestora.
'Birocraţia şi lipsa de viziune, chiar dispreţul şi lipsa de dialog din partea Ministerului Sănătăţii, din partea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi din partea primului ministru sunt evidente', a spus marţi co-preşedintele USL Victor Ponta, după o întâlnire a reprezentanţilor USL cu cei ai medicilor de familie şi ai mediului universitar.
Victor Ponta a adăugat că Guvernul şi CNAS au declanşat o campanie de denigrare a medicilor de familie.
'Sunt minciuni ceea ce a spus CNAS, că în România medicii de familie prescriu reţele cu medicamentele cele mai scumpe, pentru că oricum CNAS decontează doar preţurile deja aprobate. Am aflat că medicii de familie sunt puşi să plătească un sistem informatic pe care îl licitează Ministerul Sănătăţii', a arătat Ponta.
Liderul social-democrat a mai spus că premierul Emil Boc trebuie să aloce 50 de milioane de euro medicilor de familie pentru ca sistemul de sănătate publică să funcţioneze timp de un an.
'Sunt bani pe care Guvernul totdeauna îi găseşte pentru altceva, fie că e vorba de un judeţ PDL-ist, fie că e vorba de o telecabină sau de o fântână cântătoare, dar nu-i găseşte pentru a rezolva pe un an de zile o problemă esenţială pentru fiecare cetăţean al acestei ţări', a mai spus liderul USL.
'Sperăm ca premierul Boc să se ocupe astăzi şi mâine de probleme stringente, după care se va ocupa de regionalizări şi Constituţii şi alte probleme care îi sunt transmise de la Cotroceni', a mai arătat Ponta.
Preşedintele PSD a menţionat că în ultimii trei ani deficitul de medici în România a fost de 30%, pentru că au terminat rezidenţiatul 7.000 de medici şi au plecat în străinătate 10.000.
La rândul său, co-preşedintele USL Crin Antonescu a precizat că toate temele mari ale sistemului de sănătate publică din România care au reieşit din discuţia de astăzi vor fi subiectul unui program amplu, pe care îl construieşte Uniunea şi care va fi dat publicităţii în momentul în care va fi încheiat. AGERPRES/(A, Dana Piciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
PSD îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România Partidul Social Democrat îşi exprimă îngrijorarea faţă de situaţia dramatică în care se află bolnavii de cancer din România şi totodată condamnă indiferenţa, iresponsabilitatea şi aroganţa cu care noul guvern tratează această problemă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, dr. Graţiela Drăghici...
Medicii de familie îi cer premierului Boc medierea dialogului cu MS şi CNAS privind Contractul-cadru pe anul 2011 Medicii de familie îi solicită prim-ministrului Emil Boc o mediere a dialogului lor cu Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) pentru rezolvarea problemelor din asistenţa medicală primară, a declarat, duminică, preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor...
PSD: Deciziile de desfiinţare şi comasare a spitalelor - o măsură care aruncă definitiv în haos sistemul sanitar Partidul Social Democrat dezaprobă deciziile 'arbitare şi incorecte' ale Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea spitalelor, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de Departamentul de Sănătate al PSD.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...