Cele mai citite
 


Vrancea: Bolnavi psihic, plimbaţi de la un spital la altul
miercuri, 8 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi bolnavi psihic din Panciu au fost plimbaţi, luni, de la un spital la altul după ce au fost externaţi de la Spitalul de Psihiatrie Cronici din Dumbrăveni.
Aceştia au fost lăsaţi în grija autorităţilor locale din Panciu de asistenta medicală care i-a însoţit pe cei doi în ambulanţa care i-a transportat de la Dumbrăveni.
'Ne-am trezit cu ei în primărie, în jurul orei 14,30. Asistenta care i-a adus a anunţat doar că au fost externaţi de la Dumbrăveni, după care a plecat', a declarat, pentru AGERPRES, viceprimarul Iulian Nica.
Acesta a precizat că inspectorii din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială i-au preluat imediat pe cei doi, transportându-i la camera de gardă a spitalului din localitate.
'N-am putut să-i internăm la noi, pentru că unitatea nu are competenţe în tratarea unor astfel de cazuri. Prin urmare, la ora 15,00, le-am semnat trimiterea către Spitalul de Urgenţă 'Sf. Pantelimon' din Focşani', a spus asistentul Mihai Lipan.
Potrivit acestuia, în mai puţin de o oră, cei doi bolnavi s-au reîntors, tot cu o ambulanţă, la camera de gardă a spitalului din Panciu.
'Li s-a refuzat internarea, pe motiv că sunt stabilizaţi medical. Este adevărat, când au ajuns la noi, bolnavii erau liniştiţi, dar nu puteam să le administrăm niciun medicament, pentru că nu ştiam ce tratament au urmat până acum şi riscam complicaţii', a mai spus Mihai Lipan.
Din acest motiv, la ora 18,00, medicii de la camera de gardă a spitalului din Panciu au hotărât retrimiterea celor doi către spitalul din Focşani, însă nici după o oră ei nu fuseseră preluaţi de o ambulanţă.
'Am sunat la 112, dar cei de acolo nu au trimis pe flux solicitarea noastră. Noi nu-i putem ţine la Panciu, pentru că este vorba despre doi bolnavi cunoscuţi cu grave probleme psihice. Unul dintre ei a comis un omor. Locul lor nu e în comunitate, ci la Dumbrăveni, de unde considerăm că au fost externaţi abuziv', a explicat viceprimarul Iulian Nica.
Edilul a adăugat că, în orele petrecute la Panciu, cei doi bărbaţi - Petrică Sava şi Marian Stăetu - au primit cărţi de identitate noi, deoarece aveau actele expirate.
Ulterior, aceştia au fost preluaţi de o ambulanţă şi transferaţi la Spitalul de Urgenţă 'Sf. Pantelimon' din Focşani. AGERPRES/(AS - Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Anchetă la SAJ Vaslui, după ce o asistentă medicală ar fi sustras banii unui pacient Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o asistentă medicală şi un brancardier ar fi sustras banii din bagajul unui pacient transferat cu o salvare de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui la Secţia de Psihiatrie...
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.