Cele mai citite
 


Şcoală de vară la Universitatea din Bucureşti
miercuri, 8 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti va organiza în perioada 24 - 31 iulie, în Bucureşti, cea de-a treia ediţie a Şcolii de vară, cu tema "Grupuri de risc şi servicii sociale de suport".
Potrivit site-ului instituţiei de învăţământ superior, evenimentul se desfăşoară în colaborare cu organizaţiile membre şi partenere ale Reţelei Române de Reducere a Riscurilor (RHRN), cu asistenţă tehnică şi financiară din partea Biroului Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) şi a Institutului pentru o Societate Deschisă (OSI) - Programul de Sănătate pentru Romi (RHP).
Şcoala de vară este deschisă studenţilor şi masteranzilor din universităţile de stat şi private din întreaga ţară, cu excepţia celor care au participat la primele două ediţii. Sunt aşteptaţi să ia parte la acest eveniment studenţi şi masteranzi de la sociologie, asistenţă socială, psihologie, psihopedagogie, pedagogie şi medicină, dar şi din alte domenii, precum ştiinţe politice, jurnalism, comunicare, administraţie publică, drept, biologie, chimie, teologie, limbi străine etc.
Pe durata Şcolii de vară, studenţii/masteranzii vor avea ocazia să participe la ateliere informative cu privire la consumul de droguri, sexul comercial, consilierea pre şi post test HIV şi testarea HIV, furnizarea de servicii sociale de suport adresate grupurilor de risc, cadrul legislativ şi politicile din domeniul prevenirii şi combaterii consumului şi traficului de droguri, respectarea drepturilor omului, discriminarea şi politicile antidiscriminare în România.
Aceste sesiuni vor fi susţinute de cadrele didactice de la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială şi de profesionişti din domeniul furnizării de servicii sociale de suport adresate grupurilor vulnerabile. AGERPRES/(AS - Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Universitatea din Bucureşti deschide a treia ediţie a Şcolii de vară privind grupurile de risc şi serviciile sociale Un număr de 25 de studenţi de la toate profilele din ţară va participa până pe 31 iulie în Bucureşti la cea de-a treia ediţie a Şcolii de vară "Grupuri de risc şi servicii sociale de suport" organizată de Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti.
Samusocial din România oferă asistenţă socială şi medicală de urgenţă pentru aproximativ 5.000 de oameni ai străzii Samusocial din România oferă asistenţă socială şi medicală de urgenţă pentru aproximativ 5.000 de oameni ai străzii din Capitală, a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al asociaţiei, Sabina Nicolae.
ANA: România va avea un sistem integrat de instituţii şi servicii publice care va asigura reducerea consumului de droguri Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a organizat, joi, o conferinţă de presă prilejuită de finalizarea proiectului ''Democraţie, Oraşe şi Droguri II'', implementat, în perioada mai 2008 - aprilie 2011, de Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu Forumul...
Studiu: Consumul de droguri uşoare, ridicat printre tinerii bucureşteni Un studiu efectuat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGAMB) pe un eşantion de 2.662 de tineri bucureşteni cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, relevă că aceştia au încercat cel puţin odată droguri uşoare - tutun, alcool sau canabis.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Legea care reglementează parteneriatul între stat şi biserică, adoptată de deputaţi Bucureşti, 8 mar /Agerpres/ - Deputaţii au adoptat, marţi, cu 254 de voturi pentru, şapte împotrivă şi cinci abţineri, Legea privind parteneriatul între stat şi biserică.