Cele mai citite
 


Mureş: Şapte cazuri confirmate de infectare cu virusul gripal A/H1N1
joi, 30 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Târgu Mureş, 30 iul /Agerpres/ - Directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, Florin Buicu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că Institutul Naţional Cantacuzino a confirmat şapte cazuri de infectare cu virus gripal A/H1N1 pe teritoriul judeţului Mureş.

„Primul focar cu cinci cazuri, doi adulţi şi trei copii, s-a înregistrat în rândul persoanelor care au participat la o excursie în Elveţia - Geneva în perioada 15-24 iulie. Al doilea focar a apărut la un şofer de cursă lungă care a fost plecat în interes de serviciu cu un coleg în Anglia în perioada 17-24 iulie. În urma investigaţiei cu laboratorul a fost confirmat şi colegul lui”, a arătat Buicu.

Şeful DSP Mureş a arătat că starea pacienţilor este bună, toţi sunt internaţi la Clinica de Boli Infecţioase nr. 1 Târgu Mureş, aflându-se sub tratament cu medicamente antivirale specifice.

„Au fost identificaţi contacţii cazurilor şi sunt supravegheaţi epidemiologic. Asta înseamnă că familiile celor bolnavi sunt supravegheate de medicii de familie şi dacă la vreuna dintre persoane apare febră peste 38 de grade, atunci vor fi recoltate probe”, a precizat şeful DSP Mureş. AGERPRES/(Dorina Matiş)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Măsuri pentru prevenirea gripei porcine Giurgiu, 19 mai /Agerpres/ - Toate cazurile de infecţii respiratorii sau gripă umană sunt raportate zilnic la Autoritatea de Sănătate Publică Giurgiu pentru a avea un tablou exact al eventualelor situaţii de îmbolnăvire cu noul virus al gripei porcine.
Alte două cazuri cu virus gripal A/H1N1, confirmate Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă de la Institutul Cantacuzino a confirmat joi dimineaţă încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.
Suceava: Al doilea caz în judeţ de deces cauzat de gripa porcină Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din zona Vatra Dornei, diagnosticat cu gripă cu virus AH1N1, ce prezenta afecţiuni cronice asociate, a murit în Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES, joi, de Biroul de presă al DSP Suceava.
Turcia: Prima şcoală închisă din cauza noului virus gripal Ministerul turc al Sănătăţii a anunţat pentru prima dată miercuri închiderea temporară a unei şcoli după descoperirea unui caz de gripă A/H1N1, relatează AFP, citând agenţia turcă Anadolu.