Cele mai citite
 


Acuzat de neglijenţă în gestionarea crizei din Islanda, fostul premier Haarde se declară nevinovat
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul premier al Islandei Geir Haarde şi-a susţinut, marţi, nevinovăţia, iar avocatul său i-a denunţat pe judecători şi a cerut abandonarea procedurii, în cursul audierii preliminare în vederea eventualei declanşări a unui proces pentru 'neglijenţă' împotriva fostului şef de guvern, în contextul prăbuşirii sistemului financiar din statul insular, în octombrie 2008, relatează AFP.
'Poziţia mea în ce priveşte acuzaţiile formulate la adresa mea este clară. Mă declar nevinovat de toate aceste acuzaţii şi voi face tot posibilul pentru a-mi demonstra nevinovăţia, dacă va începe un proces', a declarat Haarde.

După ce atât acuzarea cât şi apărarea îşi vor prezenta argumentele, Landsdomur /Înalta curte de justiţie a Islandei/ va decide în privinţa începerii unui proces, dar nu se ştie deocamdată când îşi va comunica decizia luată şi nu a fost stabilită data unei noi audieri.

Avocatul apărării, Andri Arnason, a denunţat 'lipsa de obiectivitate' a judecătorilor şi a cerut recuzarea lor, subliniind că aceştia nu s-au putut ocupa de acest caz decât prin aplicarea retroactivă a unei legi adoptate recent de Parlamentul islandez cu privire la durata mandatului judecătorilor de la Landsdomur.

Parlamentul islandez, Althing, a decis în septembrie 2010 trimiterea lui Haarde în faţa Landsdomur, tribunal special creat cu rolul de a-i judeca pe miniştri, dar care nu a fost sesizat niciodată de la crearea sa, cu peste un secol în urmă.

Un eventual proces împotriva fostului premier conservator ar urma să înceapă nu mai devreme de august sau septembrie.

În vârstă acum de 60 de ani şi instalat în fruntea executivului în iunie 2006, Geir Haarde a demisionat în ianuarie 2009, pentru a se trata de cancer.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Procurorii au întocmit un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu în cazul vaccinului antigripal de la Institutul Cantacuzino Procurorii parchetului instanţei supreme au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu aspecte vizând producerea vaccinului gripal, pentru sezonul 2013-2014, la Institutul Cantacuzino.
Gorj: Dosar penal pentru neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă în cazul decesului unui făt Poliţiştii gorjeni au întocmit luni un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu şi ucidere din culpă, după ce un bărbat a sesizat faptul că soţia sa a născut un făt mort, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Lucian Stroe.
LUNA MARTIE – dedicată din nou luptei împotriva cancerului intestinului gros Informare depre cea mai simplă metodă neinvazivă de depistare precoce a cancerului intestinului gros Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România continuă și în acest an, campania de informare cu privire la cancerul intestinului gros, sub sloganul “Nu lăsaţi neglijenţa să vă despartă!"
Peste 820.000 de oameni au aflat de mesajul campaniei “Nu lăsaţi neglijenţa să vă despartă!” Campania “Nu lăsaţi neglijenţa să vă despartă!” desfasurata de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România si Liga Romana de Cancer cu sprijinul Roche Romania si Radio Romania Actualitati s-a incheiat cu succes la sfarsitul lunii martie. Rolul principal al campaniei a fost...
FABC: Campanie de informare cu privire la cancerul intestinului gros Luna martie este dedicată luptei împotriva cancerului intestinului gros, Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) continuând şi în acest an campania de informare cu privire la această boală sub sloganul "Nu lăsaţi neglijenţa să vă despartă!".
Medicii şi infirmierii britanici riscă închisoarea în caz de neglijenţă gravă Medicii şi infirmierii vinovaţi de acte de neglijenţă deliberată în serviciul public de sănătate britanic vor risca pedepse cu închisoarea, a anunţat sâmbătă guvernul, ca răspuns la mai multe scandaluri răsunătoare, transmite AFP.