Cele mai citite
 


Al 12-lea Congres internaţional al SRFTTC începe miercuri în Capitală
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Lucrările celui de al 12-lea Congres Internaţional al Societăţii Române de Farmacologie, Terapeutică şi Toxicologie Clinică (SRFTTC) încep miercuri la Bucureşti, informează un comunicat al societăţii ştiinţifice remis marţi.
Congresul reuneşte elita românească a domeniilor abordate: farmacologie experimentală şi clinică, toxicologie, psihiatrie şi psihofarmacologie.
La lucrări vor fi prezenţi cercetători şi cadre didactice din toate facultăţile de medicină din ţară, clinicieni, dar şi prestigioşi oameni de ştiinţă din nouă ţări: Bulgaria, Finlanda, Germania, Grecia, Israel, Norvegia, Serbia, Spania, SUA.
Comunicările din cadrul Congresului tratează, printre altele: probleme legate de tratamentul în intoxicaţiile cu insecticide, plumb; evaluarea antidoturilor administrate în combaterea diverselor tipuri de intoxicaţii; decontaminarea cu mijloace moderne în urma contaminărilor radioactive; evaluarea riscului de toxicitate al substanţelor din mediul ambiant; aspecte ale tratamentului personalizat pe baza criteriilor farmacogenetice în psihiatrie; experienţa toxicologilor din SUA în domeniul intoxicaţiilor cu paracetamol etc.
"Congresele anuale ale SRFTTC constituie pentru farmacologii şi toxicologii români momente de referinţă profesională, oferind oportunitatea unui schimb de experienţă de mare valoare şi a întâlnirii cu profesionişti de prestigiu din întreaga lume. Aici se nasc oportunităţi de colaborare ce duc treptat la creşterea performanţei specialiştilor noştri. Întâlnirile de acest nivel au devenit posibile pe măsură ce echipe multidisciplinare de cercetători din România au publicat tot mai frecvent articole de referinţă în reviste de mare prestigiu şi impact la nivel internaţional. Acest lucru este important în contextul în care şi în România a început să fie recunoscut faptul că vizibilitatea şi calitatea lucrărilor publicate de cercetătorii din diverse domenii au o pondere tot mai mare pentru poziţionarea universităţilor în plan naţional şi internaţional. Aceasta este o cale sigură ca, prin colaborări internaţionale de nivel înalt, cercetătorii şi cadrele didactice de la noi să acceadă la performanţa şi recunoaşterea pe care le dorim cu toţii. Aceste performanţe individuale sau ale echipelor de cercetare sunt posibile datorită perseverenţei şi pasiunii pentru domeniile respective, în contextul în care, după cum se ştie, finanţarea cercetării în România este, în termeni relativi şi absoluţi, mult sub media europeană, sub 0,4% din PIB versus 3%", a declarat acad. prof. dr. Victor Voicu, preşedintele SRFTTC şi al Congresului, citat în comunicat.
La rândul său, prof. dr. Edward P. Krenzelok, director al Pittsburgh Poison Center & Drug Information Center, fost preşedinte al Academiei Americane de Toxicologie Clinică, a subliniat că: "Profesorul Voicu şi comitetul de organizare au creat un program care ilustrează cele mai noi tendinţe în farmacologia şi toxicologia clinică. Cercetătorii şi clinicienii (participanţi) sunt un mix de experţi recunoscuţi pe plan internaţional, din România, Europa şi SUA. Abia aştept să îmi îmbogăţesc cunoştinţele datorită acestor distinşi colegi". AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Congres internaţional de Farmacologie, la Oradea Cercetarea farmacologică este extrem de importantă, este de părere conf. dr. Ioan Magyar, preşedintele comitetului orădean de organizare a celui de-al XI-lea Congres Internaţional de Farmacologie, Terapeutică şi Toxicologie Clinică.
Acad. Victor Voicu: Medicamentul nu este o marfă, ci un domeniu extrem de exigent Acad. prof. univ. Victor Voicu a declarat miercuri, la Oradea, că 'medicamentul este unul dintre cele mai exigente domenii ale medicinii, care nu mai trebuie tratat ca pe o marfă, ca pe un mijloc de speculă, câştig sau folosit în mesaje politice'.
Cercetători străini, prezenţi la Bucureşti, la o reuniune ştiinţifică în domeniul medicinei regenerative Nivelul provocărilor pe care sistemul nervos trebuie să le suporte este într-o continuă creştere, iar tot mai mulţi cercetători trag semnale de alarmă cu privire la modul şi conţinutul alimentaţiei, nivelul şi diversitatea radiaţiilor la care oamenii sunt expuşi, ambele în creştere.
Studii de ultimă oră în domeniul terapeuticii şi farmacologiei, dezbătute la Congresul SRFTTC Comunicările înscrise în agenda Congresului Internaţional al Societăţii Române de Farmacologie, Terapeutică şi Toxicologie Clinică, aflat la a treisprezecea ediţie, care se va desfăşura în perioada 11 - 14 iunie la Poiana Braşov, acoperă studii de ultimă oră din domeniul terapeuticii, farmacologiei ...
A VI-a ediţie a Congresului Internaţional de Apiterapie, între 1 şi 4 noiembrie la Bucureşti Cel de-al VI-lea Congres Internaţional de Apiterapie se desfăşoară la Bucureşti în perioada 1-4 noiembrie, la eveniment participând medici din România şi din Germania, Japonia, Franţa şi Bulgaria.
Primul congres internaţional despre descoperirea aquaporinei 1, la Cluj-Napoca Cercetători de renume din România şi din străinătate vor participa la primul Congres internaţional dedicat aquaporinei 1, care se va desfăşura la Cluj-Napoca (centru-vest), între 27 şi 29 octombrie a.c., pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la descoperirea acesteia de către o echipă de cercetători...