Cele mai citite
 


Alico Asigurări România, creştere de 7% a primelor brute subscrise
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alico Asigurări România SA a înregistrat, în 2010, o creştere a veniturilor din prime brute subscrise de 7,07%, în comparaţie cu 2009, se arată într-un comunicat al companiei.
Valoarea primelor a depăşit 205 milioane lei, creşterea nominală a acestora fiind peste media de creştere a pieţei asigurărilor de viaţă care s-a situat la 2,32%. În acelaşi timp, profitul brut al companiei a depăşit 81 milioane lei.
Clasele de produse care au înregistrat cea mai semnificativă creştere în portofoliul Alico Asigurări din 2010 au fost asigurările de accidente şi îmbolnăvire, precum şi asigurările de sănătate. Veniturile din primele subscrise pe aceste clase au crescut cu 21%, depăşind valoarea de 23 milioane lei. La fel ca în anii anteriori, portofoliul companiei este constituit în majoritate din asigurări de viaţă cu beneficii garantate, care în 2010 reprezintă 75% din totalul primelor brute subscrise. Aceste produse garantează oferirea unei Sume Asigurate la sfârşitul contractului, incluzând o dobândă tehnică de 3,5%, alături de beneficiul investiţional obţinut de companie.
Pe segmentul de distribuţie bancassurance, Alico Asigurări a pus la dispoziţia clienţilor băncilor partenere poliţe individuale oferite la ghişeu de ofiţerul bancar. Acestea oferă posibilitatea de a beneficia de o asigurare de viaţă cu acumulare de capital, în funcţie de necesităţile financiare personale, beneficiile putând fi achiziţionate separat de un produs bancar.
Pentru următoarea perioadă compania va continua pregătirea specializată a echipei de distribuţie proprie, în acelaşi timp orientându-se către dezvoltarea de noi parteneriate cu băncile şi instituţiile financiare, de asemenea consolidând relaţiile existente.
American Life Insurance Company (Alico), este o companie MetLife, Inc., reprezentată în România prin Alico Asigurări România S.A. (Alico Asigurări) şi Alico Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A. (Alico Pensii). La 1 noiembrie 2010, MetLife, Inc. a achiziţionat Alico, iar ca urmare a acestui acord, Alico Asigurări şi Alico Pensii sunt acum companii afiliate MetLife, Inc.
MetLife, Inc. este un lider global în asigurări, planuri de pensie şi programe de beneficii pentru angajaţi, oferind servicii pentru 90 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Prin filialele şi companiile sale afiliate, MetLife deţine poziţii de conducere în pieţe din Statele Unite, Japonia, America Latină, regiunea Asia Pacific, Europa şi Orientul Mijlociu.
În România, Alico ocupă o poziţie strategică în piaţa asigurărilor de viaţă şi a pensiilor administrate privat, reprezentând alegerea a peste 1 milion de clienţi. Conform rezultatelor financiare din 2010, Alico Asigurări deţine o cotă de piaţă de 12,31% pe piaţa locală.AGERPRES/(AS-Carmen Marinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alico Asigurări România a lansat Instant Cover, RCA-ul asigurărilor de viaţă Prin Instant Cover românii îşi pot acoperi riscurilor de deces din accident şi invaliditate permanentă totală şi parţială din accident pentru sume plecând de la 24 de lei pe lună, acest produs de protecţie adresându-se populaţiei active cu un venit lunar de 1.200 lei pe membru de familie, a spus, luni...
Alico Asigurări România lansează produsul de protecţie Instant Cover Alico Asigurări România lansează produsul de protecţie Instant Cover, orientat către acoperirea imediată a riscurilor de deces din accident şi invaliditate permanentă totală şi parţială din accident la care este expusă în special populaţia activă.
Alico Asigurări România susţine campania pentru renovarea Spitalului de Copii Sf. Maria din Iaşi Alico Asigurări România susţine campania umanitară de strâgere a fondurilor necesare pentru renovarea Spitalului de Copii Sf. Maria din Iaşi, cea mai importantă unitate sanitară din regiunea de nord-est a ţării, potrivit unui comunicat de presă al companiei.
Ergo Asigurări de Viaţă a obţinut în România prime de circa 5 milioane de euro, în 2012 Ergo Asigurări de Viaţă a obţinut în România prime brute subscrise de circa cinci milioane de euro, în 2012, acestea provenind exclusiv din parteneriatul cu UniCredit, a declarat, marţi, directorul general al companiei, Mihai Popescu, într-o conferinţă de presă.
Axa Life Insurance intenţionează să intre în top 3 asigurări de viaţă pe segmentul de new business, în cinci ani Compania de asigurări Axa Life Insurance intenţionează ca, în trei ani, să intre în top 5 asigurări de viaţă pe segmentul de new business, iar în cinci ani în top 3, a declarat, joi, directorul general şi preşedintele companiei, Violeta Ciurel, într-o conferinţă de presă.
Generali România şi MediHelp Internaţional oferă asigurări private de sănătate cu acoperire internaţională Generali România a încheiat un parteneriat exclusiv cu compania MediHelp Internaţional oferind asigurări private de sănătate cu acoperire internaţională, noile poliţe de sănătate facilitând asiguraţilor români accesul la peste 425.000 de clinici medicale din întreaga lume, potrivit unui comunicat al...