Cele mai citite
 


Analizele medicale nu au confirmat până acum că Mladic ar suferi de o boală gravă
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Analizele medicale nu au confirmat până acum afirmaţiile lui Ratko Mladic, fostul comandant militar al sârbilor bosniaci, potrivit cărora ar suferi de o boală în fază terminală, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPIY), relatează AFP.
'Ceea ce pot spune în legătură cu afirmaţiile sale potrivit cărora ar suferi de o boală gravă este că, potrivit regulamentului, medicii din penitenciar trebuie să informeze grefa dacă viaţa deţinutului este în pericol', a declarat Nerma Jelaciv cu prilejul unei conferinţe de presă a TPIY la Haga.
'Până acum, nu am fost informaţi de aşa ceva, deşi Mladic a fost supus analizelor medicale', adăugat ea.
Acuzat de genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război comise în timpul războiului din Bosnia (1992-1995), Ratko Mladic a fost arestat la 26 mai în Serbia, după 16 ani de căutări. La 31 mai a fost deferit Tribunalului de la Haga.
În momentul în care s-a prezentat pentru prima dată în faţa TPIY, fostul comandant a declarat că 'este grav bolnav'.
Nerma Jelavic a afirmat că, potrivit regulamentului, fiecare nou sosit în penitenciarul TPIY este supus unor analize medicale.
După arestare, avocatul lui Mladic a susţinut că clientul său suferă de o formă gravă de cancer limfatic şi că a urmat chimioterapie şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Belgrad în 2009.
La data de 4 iulie, cu ocazia unei noi audieri, Ratko Mladic va fi din nou somat să se declare vinovat sau nevinovat de acuzaţiile ce i se aduc. AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele Paraguayului s-a vindecat de cancer limfatic (surse medicale) Sao Paulo, 28 ian /Agerpres/- Preşedintele Paraguayului, Fernando Lugo, este 'complet vindecat' de cancerul sistemului limfatic, a anunţat vineri spitalul siriano-libanez din Sao Paulo, unde a efectuat ultimele investigaţii medicale, transmite AFP.
Peste 5 milioane de oameni au aflat in septembrie ca limfomul inseamna cancer limfatic - Campania “Info Limfom 2012” la final Campania “Info Limfom” desfasurata de Asociatia Bolnavilor cu Limfom, cu sprijinul Gral Medical, Roche Romania si Radio Europa FM s-a incheiat cu succes la sfarsitul lunii septembrie. Campania “Info Limfom” a avut drept scop informarea si educarea publicului cu privire la cancerul limfatic, simptomele...
Primă grefă de penis efectuată în SUA Un bărbat de 64 de ani care îşi pierduse o mare parte din penis din cauza unei forme rare de cancer a beneficiat de prima grefă a unui astfel de organ realizată în SUA, a anunţat luni spitalul din Boston în care s-a realizat intervenţia chirurgicală cu o durată de 15 ore.
Franţa: A murit al patrulea pacient care a primit o grefă de inimă, organ produs de firma Carmat Al patrulea pacient care primise o proteză de inimă artificială produsă de firma Carmat a murit din cauza unor complicaţii medicale, legate de starea sa pre- şi post-operatorie critică. Proteza nu a fost implicată în decesul său, a anunţat în noaptea de miercuri spre joi compania franceză, citată de...
Ratko Mladic a suferit de o formă gravă de cancer al sistemului limfatic Fostul lider militar al sârbilor bosniaci Ratko Mladic a suferit de o 'formă gravă de cancer al sistemului limfatic' şi a fost supus unui tratament cu chimioterapie şi unei intervenţii chirurgicale la Belgrad, în 2009, a declarat joi avocatul acestuia, Milos Saljic, transmite AFP.
O tânără bolnavă de cancer în fază terminală a lansat o campanie pentru tratarea pacienţilor cu mai multă omenie O tânără englezoaică de profesie medic, bolnavă de cancer în fază terminală, exasperată că se vorbeşte despre ea doar ca 'patul numărul şapte' şi de faptul că personalul medical întârzie la orele de tratament, a lansat o campanie pe Twitter cu cuvântul-diez #hellomynameis (Bună ziua, numele meu este...