Cele mai citite
 


Autorităţile sanitare franceze anunţă primul caz de îmbolnăvire cu bacteria E.coli
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile franceze au confirmat, miercuri, primul caz de îmbolnăvire provocat de bacteria E.coli şi au menţionat că este 'probabil' ca o încă persoană să fie afectată din aceeaşi cauză, alţi şapte pacienţi care prezintă diaree hemoragică fiind supuşi analizelor, informează EFE.
Institutul de Supraveghere Sanitară din Paris (InVS) a precizat într-un comunicat că pe teritoriul Franţei au fost înregistrate, până în prezent, 13 cazuri de diaree hemoragică, toate la persoane care vizitaseră Germania într-un interval de cel mult două săptămâni înainte de apariţia simptomelor.
Dintre acestea, un caz a fost confirmat microbiologic pozitiv, pentru o altă perosană rezultatul a fost neconcludent, fapt pentru care a fost supusă unor analize suplimentare, alte şapte aşteaptă rezultatul testelor medicale, iar la patru persoane s-a infirmat îmbolnăvirea cu bacteria E.coli.
După cum a precizat InVS, printre aceste persoane se numără un turist german care se găsea în Franţa în momentul apariţiei primelor simptome, doi cetăţeni francezi rezidenţi pe teritoriul german şi zece cetăţeni ai Hexagonului care au efectuat vizite peste Rin în cursul lunii mai.
Autoritatea sanitară de la Paris a subliniat că nicio persoană dintre cele amintite nu suferă de sindromul hemolitic uremic, formă complicată de infecţie a tractului gastro-intestinal provocată de bacteria E.coli.AGERPRES/(Alic Mîrza)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cazuri de infecţie cu bacteria E.coli şi în Republica Cehă Următoarea ţară, după Germania, Franţa, Suedia, Danemarca şi Marea Britanie, care a anunţat cazuri de infecţie cu bacteria E.coli este Republica Cehă, iar până în prezent Belgia nu a fost afectată, informează luni postul de televiziune naţional belgian RTBF.
Primul caz de infectare cu E.coli din Spania, la un tânăr din San Sebastian Un bărbat în vârstă de 41 de ani se află în continuare internat în stare gravă într-un spital din localitatea spaniolă San Sebastian, cu simptome de infectare cu bacteria E.coli, potrivit cotidianului 'Berria', citat marţi de El Mundo.
Franţa: Meniul dat copiilor de 10 ani plin de substanţe chimice, potrivit unui studiu În urma unei analize a meniului unui copil de 10 ani pe parcursul unei zile s-a constatat prezenţa a peste 80 de substanţe chimice, din care unele potenţial cancerigene. Mesele luate de un copil de 10 ani într-o zi au fost alcătuite conform recomandărilor Ministerului francez al Sănătăţii, scrie Le Figaro...
Infecţiile cu bacterii foarte rezistente la antibiotice: Primul caz semnalat în SUA declanşează semnalul de alarmă la G7 Primul caz cunoscut în Statele Unite de infecţie cu o super-bacterie care nu poate fi ucisă de antibiotice de ultimă instanţă a fost detaliat într-un raport publicat joi de Ministerul american al Apărării. Această bacterie foarte rezistentă a fost identificată în urina unei femei în vârstă de 49 de ani...
Primul caz de infecţie cu bacteria Eceh în Luxemburg Un prim caz de infecţie cu bacteria Eceh a fost detectat în Luxemburg, la o femeie în vârstă de 50 de ani, care a fost în Germania, a anunţat luni într-un comunicat Ministerul luxemburghez al Sănătăţii, precizând că victima este în prezent în afara oricărui pericol, relatează AFP.
Bacteria E.coli în Franţa: Carnea nu este din Belgia (agenţie sanitară) Carnea contaminată cu o tulpină de E.coli, care a trimis şapte copii în spital la Lille (nordul Franţei) nu este din Belgia, a anunţat joi Agenţia federală belgiană pentru Securitatea Lanţului Alimentar (AFSCA), transmite AFP.