Cele mai citite
 


Dolj: Farmaciile au epuizat plafoanele pentru programele de diabet şi oncologie
joi, 30 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Craiova, 30 iul /Agerpres/ - Farmaciile din judeţul Dolj au epuizat plafoanele alocate pentru medicamentele necesare bolnavilor de cancer şi diabet, însă Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj susţine că din datele prezentate de farmacii reiese că în judeţ se eliberează reţele gratuite şi compensate pentru aceşti bolnavi.

Conducerea CAS Dolj susţine, într-un comunicat de presă, că prevederea bugetară alocată pentru oncologie în anul 2009 a fost de 10.119.000 lei, iar pentru antidiabetice orale de 2.937.000 lei, însă în luna mai 2009 creditele bugetare alocate pentru aceste programe au fost consumate. Din acest motiv, susţine CAS Dolj, conducerea instituţiei a solicitat Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate şi Ministerului de Finanţe să suplimenteze fondurilor bugetare pentru cele două programe.

CAS Dolj mai susţine că în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii farmaciilor care eliberează medicamente pe programele de diabet şi oncologie li s-a reamintit acestora că au obligaţia de a asigura continuitate în eliberarea medicamentelor, aşa cum este prevăzut în contractului de furnizare încheiat pentru anul 2009, iar din acest motiv la această dată, conform raportărilor aduse de farmacii la CAS Dolj, nu a fost sistată eliberarea de medicamente pentru oncologie şi antidiabetice orale. Mai mult, CAS Dolj a arătat că valoarea medicamentelor pentru oncologie eliberate de farmacii în luna mai a fost de 1,98 milioane de lei, în condiţiile în care nu a existat buget, ceea ce înseamnă că a fost mai mare decât suma cheltuită în luna mai - 1,88 milioane de lei, când exista buget.

Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Dolj, Mona Călin, a declarat, pentru AGERPRES, că deşi în prezent există farmacii care mai eliberează reţete, nu se ştie ce se va întâmpla în lunile următoare.

"Nu este exclus ca farmaciile din Dolj să nu mai elibereze aceste reţete, pentru că nici măcar nu ştim când se vor aloca din nou bani pentru aceste programe. Fiecare farmacie poate decide ce face şi sperăm ca situaţia să se remedieze şi să aloce bani", a declarat Mona Călin. AGERPRES/(Maria Mitrică)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fitoterapia in diabet In mod special, in ultimii 10 ani, s-au facut cercetari stiintifice amanuntite asupra plantelor utilizate de diverse popoare pentru actiunea lor hipoglicemianta.
Maramureş: Fondurile pentru unele medicamente ale bolnavilor de diabet şi cancer, epuizate de CAS Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureş a anunţat că, începând din 12 iulie, a epuizat creditul de angajament pentru medicamentele bolnavilor de diabet şi cancer, eliberate prin farmaciile cu circuit deschis.
CAS Mureş: La nivelul judeţului a crescut mult prescripţia pentru oncologie în 2014 şi 2015 Directorul general adjunct al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş, Rodica Biro, a declarat miercuri, în contextul desfăşurării anchetei DNA privind corupţia din domeniul farmaceutic, că la nivelul judeţului a crescut mult prescripţia pentru oncologie în anul 2014 şi în 2015.
Harghita: Numărul pacienţilor beneficiari ai programelor naţionale de diabet, oncologie şi ortopedie, în creştere Numărul pacienţilor diagnosticaţi cu diabet, afecţiuni oncologice şi ortopedice este în creştere în Harghita, arată datele făcute publice de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
Rodica Biro(CAS Mureş): Demersuri pentru înfiinţarea de centre de excelenţă pe domenii susţinute prin programe naţionale Şefa Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş, Rodica Biro, a declarat miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural Mureş, că se fac demersuri pentru înfiinţarea, la Târgu Mureş, a unor centre de excelenţă pe o serie de domenii susţinute prin programe naţionale, cum ar fi Ortopedia, Bolile Cardiovasculare...
Covasna: CAS deblochează plata datoriilor către farmacii pentru medicamentele eliberate diabeticilor Sfântu Gheorghe, 28 mar/Agerpres/ - Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna a anunţat luni că a deblocat plăţile restante către farmaciile din judeţ pentru medicamentele eliberate anul trecut bolnavilor de diabet cuprinşi în Programul naţional de sănătate.