Cele mai citite
 


Brăila: Reducere cu 70% a facturii la energie electrică în Spitalul Judeţean
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila va fi dotat cu un sistem de iluminat pe bază de senzori de mişcare, care va reduce cu 70% factura la energie electrică, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
"Avem mai multe oferte pentru înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu unele performante, cu senzori de mişcare. Noi plătim în momentul de faţă două miliarde de lei vechi pe lună la curent electric în Spitalul Judeţean. Specialiştii spun că prin contract asigură un cost la nivelul a 30% din cel existent, ceea ce înseamnă o economie de 1,4 miliarde lei în fiecare lună. Trebuie achitate, bineînţeles, costurile de instalare, care nu cred că vor depăşi 300.000 de euro", a declarat, pentru AGERPRES, Bunea Stancu.
Preşedintele CJ Brăila a mai spus că tot pentru raţionalizarea cheltuielilor din Spitalul Judeţean de Urgenţe ia în calcul montarea de celulele solare, pentru producerea apei calde.
Tot în scopul reducerii cheltuielilor, la Spitalul Judeţean a fost înfiinţată Comisia medicamentelor, formată din mai mulţi medici care vor stabili de comun acord ce medicamente vor fi achiziţionate de către instituţia spitalicească.
Un alt proiect pe aceeaşi linie vizează înfiinţarea unui laborator de antibiogramă, care va duce la scăderea consumului de medicamente în spital, deoarece doctorii vor putea stabili cu exactitate ce antibiotic trebuie prescris în fiecare caz medical şi nu vor mai aplica pe acelaşi bolnav două - trei medicamente pentru a rezolva situaţia.
Antibiograma este analiza care testează în laborator antibioticul la care este sau nu sensibil un microb cauzator de boală, iar în raport de rezultatul acesteia medicul stabileşte cel mai indicat sau cele mai indicate antibiotice în vederea tratării bolii.
În paralel cu reducerea cheltuielilor, la Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila încasările au crescut de 20 de ori de când instituţia a trecut în administrarea CJ Brăila, după cum a susţinut preşedintele Consiliului Judeţean.
"Încasările au crescut de 20 de ori. De la 400 - 500 de milioane lei vechi, cât avea spitalul înainte, la circa 10 miliarde de lei. Când va porni şi Ambulatoriul, cu cele două aparate super performante, vor veni şi mai mulţi bani. Deja există o listă de aşteptare la RMN-ul de 3 Tesla. Sunt pacienţi nu numai din Brăila. A ajuns şi Constanţa să apeleze la noi, şi Bucureştiul", a declarat Stancu. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Celule solare şi senzori de mişcare, în spitalele administrate de CJ Consiliul Judeţean Brăila vrea să instaleze în spitalele pe care le are în administrare celule solare pentru încălzirea apei şi sisteme de iluminat pe bază de senzori de mişcare, investiţii necesare pentru reducerea cheltuielilor cu utilităţile.
ISU Brăila: Acordarea asistenţei de urgenţă, întârziată de necontractarea serviciului pentru deszăpezirea drumurilor Acordarea asistenţei medicale de urgenţă în iarna care s-a abătut asupra judeţului Brăila la sfârşitul lunii decembrie a fost întârziată din cauză că, la nivelul Consiliului Judeţean Brăila, nu a fost închiat un contract încheiat pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, potrivit unui raport făcut public...
Preşedintele CJ Brăila: Dacă ne loveşte acum un microb în spital, mor oamenii cu zecile Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a declarat îngrijorat, marţi, în ceea ce priveşte infecţiile intraspitaliceşti care pot apărea în unităţile sanitare preluate de CJ, mai ales în Spitalul Judeţean de Urgenţe, susţinând că nu se poate baza pe sprijinul Direcţiei de Sănătate...
Managerul Spitalului Judeţean Brăila: UPU funcţionează cu o treime din necesarul de personal medical Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu, a declarat marţi, în şedinţa Consiliului Judeţean, că Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu o treime din necesarul de personal medical, respectiv 8 din 24 de medici, ceea ce îngreunează foarte mult desfăşurarea activităţii...
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţe va fi dotat cu un accelerator liniar de particule pentru radioterapie Spitalul Judeţean de Urgenţe Brăila va fi dotat, anul viitor, cu un accelerator liniar de particule, în valoare de peste 3,5 milioane de euro, care ar rezolva problema radioterapiei, a afirmat, luni, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24 Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24, ultimul medic fiind angajat chiar săptămâna trecută, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu.