Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Reţete prescrise pentru... decedaţi
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei medici specialişti din judeţ au prescris medicamente, în valoare de 8.200 lei, unor pacienţi decedaţi.
'Au fost controale şi am descoperit trei astfel de reţete, adică medicamente prescrise unor persoane care au decedat cu ceva vreme înainte de data înscrisă pe reţetă. Este vorba despre o prescripţie pentru un pacient de pe secţia oncologie, un alt caz, tot de cancer, însă de sânge de data aceasta, iar în a treia situaţie este vorba despre un bolnav de diabet', a declarat Mirela Zeman, preşedintele-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin.
Dacă medicamentele pentru persoana diabetică aveau o valoare relativ mică, de 12 lei, celelalte două reţete însumau o valoare a tratamentului de aproximativ 8.200 lei.
Prin urmare, cele trei cadre medicale vor trebui să plătească integral aceste sume, a mai precizat Mirela Zeman. AGERPRES/(AS - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Doi medici specialişti la 900 de bolnavi de cancer Un singur medic oncolog şi un singur hematolog furnizează servicii medicale bolnavilor de cancer din judeţul Caraş-Severin, prin Spitalul Judeţean de Urgenţă şi prin cabinetele de specialitate, toate situate în Reşiţa, a declarat miercuri, în şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele...
Caraş-Severin: CJAS impută 43.000 de lei încasaţi ilegal unor medici de familie şi pacienţi Mai mulţi prestatori de servicii medicale şi asiguraţi din Caraş-Severin vor trebui să înapoieze sume importante Casei Judeţene de asigurări de sănătate, în urma unor controale ale Curţii de Conturi.
Caraş-Severin: Comuna Caraşova a rămas fără medic de familie, dar şi fără dispensar Locuitorii comunei Caraşova au rămas, de la începutul anului fără doctor, dar şi fără dispensar, după ce singurul medic de familie ce a activat aici a renunţat la contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin şi a închis dispensarul, imobil aflat în proprietatea sa.
Caraş-Severin: Medicii de familie se alătură colegilor din ţară la protestul de joi, din capitală Medicii de familie din Caraş-Severin se pregătesc să protesteze, joi, alături de colegi din întreaga ţară, în faţa Ministerului Sănătăţii, una dintre cele mai mari nemulţumiri fiind blocarea frecventă a programului informatic destinat cardurilor de sănătate.
Caraş-Severin: Deputatul Ion Tabugan (UNPR) va cere modificarea bugetului CAS, pentru a veni în sprijinul bolnavilor Vicepreşedintele UNPR deputatul Ioan Tabugan va depune un amendament la legea privind modificarea bugetului Casei de Asigurări de Sănătate în vederea soluţionării problemei bolnavilor de diabet şi de cancer, pentru care fondurile au fost epuizate sau se apropie de final.
Caraş-Severin: Din farmacii lipsesc cele mai ieftine medicamentele pentru diabet Mai mulţi pacienţi şi medici din Caraş-Severin au sesizat, în ultimul timp, că de pe rafturile farmaciilor lipsesc medicamentele cele mai ieftine, dar importante în tratamentul unor boli ce ţin de programele naţionale de sănătate cum ar fi diabetul sau cele oncologice, a declarat joi Laurenţiu Mărţuică...