Cele mai citite
 


Ciclism: Italianul Riccardo Rico, suspendat din motive medicale
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ciclistul italian Riccardo Ricco, care ar fi trebuit să revină în activitatea competiţională săptămâna viitoare alături de echipa Meridiana-Kamen, a fost suspendat de Federaţia sa din motive medicale, informează cotidianul sportiv L'Equipe.
Comisia medicală a Federaţiei, prezidată de doctorul Luigi Simonetto, a recomandat această decizie "din motive legate de sănătatea sportivului", el urmând să rateze din această cauză Turul Serbiei de săptămâna viitoare.
Suspendat după un control pozitiv cu EPO-Cera la Turul Franţei 2008, Ricco a fost spitalizat în luna februarie cu serioase probleme renale.
În paralel cu această decizie, justiţia este interesată în egală măsură de cazul Ricco, miza fiind a se determina dacă problema de sănătate a ciclistului italian este consecinţa unei transfuzii sangvine. În momentul internării sale în spital, Ricco ar fi recunoscut că a făcut o transfuzie de sânge dintr-o pungă stocată în congelatorul său. El a negat ulterior această variantă.
AGERPRES (Vlad Constantinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ciclism: Lance Armstrong îl susţine pe Ivan Basso în lupta împotriva cancerului Fostul ciclist american Lance Armstrong şi-a manifestat susţinerea faţă de rutierul italian Ivan Basso, care a dezvăluit luni că suferă de cancer testicular, maladie descoperită cu ocazia unui control medical efectuat cu ocazia actualei ediţii a Turului Franţei.
Ciclism: Dopaj - UCI face apel împotriva deciziei Federaţiei spaniole de reducere a pedepsei lui Sevilla Uniunea ciclistă internaţională a anunţat că a depus apel împotriva deciziei Federaţiei spaniole de a-i reduce de la 2 ani la şase luni pedeapsa cu suspendare a ciclistului spaniol Oscar Sevilla, controlat pozitiv la un produs mascant în timpul Turului ciclist al Columbiei din 2010.
Ciclism: Columbianul Soler, locul 2 în Turul Elveţiei, transportat de urgenţă la spital Columbianul Juan Mauricio Soler (Movistar), 28 de ani, a căzut serios joi, în etapa a 5-a a Turului ciclist al Elveţiei, fiind transportat la spital pentru examene medicale amănunţite, el fiind ocupantul locului secund în clasamentul general.
Ciclism: UCI a lăsat să se înţeleagă că vor apărea noi cazuri de dopaj, bazate pe paşapoarte Uniunea ciclistă internaţională (UCI) a lăsat să se înţeleagă că vor apărea în curând alte cazuri de dopaj, depistate pe baza anomaliilor din paşapoartele biologice.
Ciclism: Le Monde publică un document în care UCI ascunde un rezultat pozitiv al lui Armstrong Cunoscutul cotidian francez Le Monde publică un document care demonstrează că Uniunea ciclistă internaţională (UCI) a ascuns un rezultat pozitiv, la corticoizi, al lui Lance Armstrong, în timpul Turului ciclist al Franţei din 1999, primul din cele 7 câştigate de rutierul texan. Este vorba de o informare...
Ciclism: Ediţia a 21-a a Turului Cote d'Ivoire, fără rutieri străini, din cauza Ebola Cea de-a 21-a ediţie a Turului ciclist al Cote d'Ivoire, prevăzută între 6 şi 12 septembrie, se va disputa doar cu participarea unor echipe ivoriene, din cauza ameninţării epidemiei de Ebola, a anunţat Federaţia ivoriană de ciclism (FIC).