Cele mai citite
 


Colegiul Medicilor şi BT au lansat campania 'Respectă-ţi medicul!'
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Medicilor din România, în parteneriat cu Divizia pentru Medici a Băncii Transilvania, au lansat miercuri campania 'Respectă-ţi medicul!', se arată într-un comunicat al BT, remis Agerpres.
Succesul actului terapeutic se bazează pe încredere şi respect. Respectul pentru medic reprezintă o garanţie pentru pacient. De aceea, atât medicii, cât şi pacienţii trebuie să conştientizeze că au nevoie de respect reciproc. Medicii trebuie să îşi cunoască drepturile, iar pacienţii trebuie să ştie atât drepturile, cât şi care sunt obligaţiile medicilor. Acestea sunt premisele care au fost punctul de plecare în acest proiect.
Broşura 'Drepturile medicilor', lansată cu ocazia demarării acestei campanii, abordează teme precum dreptul de exercitare a profesiei de medic, independenţa profesională, secretul profesional, acordarea asistenţei medicale, relaţia cu pacientul, răspunderea profesională, dreptul de a fi apărat de un avocat, publicitatea şi reclama în medicină, dreptul de asociere, medicul antreprenor, atragerea de fonduri europene dar şi o prezentare a Colegiului Medicilor din România şi un sondaj adresat medicilor. Broşura este editată într-un tiraj de 56.000 de exemplare, care vor fi distribuite în spitale, clinici, cabinete, universităţi de medicină dar şi în sucursalele Băncii Transilvania.
"Ca lideri de piaţă pe segmentul financiar dedicat medicilor, dar şi ca parte a comunităţii, ştim că este important să oferim mai mult decât consultanţă, produse şi servicii financiar bancare: trebuie să le arătăm respectul pe care-l merită şi să promovăm drepturile medicilor", afirmă Robert Rekkers, directorul general al Băncii Transilvania.
Echipa Diviziei Pentru Medici este formată din 80 de specialişti din domeniul bancar şi medical. Banca Transilvania are în reţeaua sa de unităţi 10 agenţii dedicate colaborării cu medicii, iar oferta DPM este promovată în toate cele peste 540 de unităţi ale băncii. Peste 23.000 de medici şi cabinete medicale sunt în prezent clienţi ai Băncii Transilvania, valoarea creditelor plasate de BT către segmentul medical fiind de peste 644 milioane lei. Divizia Pentru Medici a fost lansată de Banca Transilvania în 2007, marcând astfel începutul unei relaţii solide a BT cu comunitatea medicală din România.
Colegiul Medicilor din România este un organism profesional, apolitic, fără scop patrimonial, de drept public, cu responsabilităţi delegate de autoritatea de stat în domeniul autorizării, controlului ?i supravegherii profesiei de medic ca profesie liberală, de practică publică autorizată.
Activitatea BT este organizată pe patru linii principale de afaceri - persoane fizice, IMM, companii mari, respectiv Divizia pentru Medici. Banca Transilvania are peste 6.000 de angajaţi, o reţea formată din 540 de sedii şi 1,5 milioane de clienţi activi. BT este prima bancă din România care a fost cotată la Bursa de Valori Bucureşti, în 1997. Strategia sa este susţinută de acţionari puternici, precum BERD, care deţine 15% din capitalul social, Bank of Cyprus şi IFC, Divizia de investiţii a Băncii Mondiale.AGERPRES/(AS-Carmen Marinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campania "Respectă-ţi medicul" a fost lansată miercuri Colegiul Medicilor din România (CMR) a lansat, miercuri, campania ''Respectă-ţi medicul!'', odată cu broşura ''Drepturile medicilor''.
Proiect cu fonduri europene privind formarea cadrelor medicale în domeniul îmbătrânirii cerebrale Bucureşti, 21 oct /Agerpres/ - Fundaţia Ana Aslan International, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMMR), a lansat, joi, un proiect unic în România, finanţat cu fonduri europene, pentru dezvoltarea...
Constanţa: Decizii luate de Colegiul Medicilor din România referitor la repercusiunile asupra medicilor în cazul Năstase Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România (CMR), întrunit vineri, la Eforie Nord, a luat mai multe decizii cu privire la chemarea la DNA a medicilor care i-au acordat asistenţă medicală fostului premier Adrian Năstase şi ca urmare a declaraţiilor, considerate ''iresponsabile'' de CMR, ale...
Colegiul Medicilor din România califică drept 'superficială' ancheta de la Spitalul judeţean Buzău Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR) consideră ''superficială'' ancheta care s-a desfăşurat la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Buzău şi respinge ''cu fermitate'' încercarea de a se transfera întreaga responsabilitate asupra corpului medical.
Colegiul Medicilor din România: În 2009, 94 de dosare disciplinare Comisia superioară de disciplină a Colegiului Medicilor din România a primit, în anul 2009, 95 de dosare disciplinare, în care au fost implicaţi 154 de medici, dintre care 48 au fost sancţionaţi, se arată în raportul de activitate al CMR pe anul trecut.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.