Cele mai citite
 


Comunicat de presă - Adina Vălean
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
COMUNICAT DE PRESA
Adina Valean si Daciana Sarbu initiaza o declaratie PE pentru gestionarea situatiei cainilor

Strasbourg, 8 iunie 2011

Eurodeputata PNL Adina Valean a initiat, saptamana aceasta, alaturi de Daciana Sarbu si alti doi europarlamentari, o declaratie scrisa privind 'gestionarea populatiei canine in Uniunea Europeana' solicitand, printre altele, statelor UE sa adopte strategii corespunzatoare in acest sens, care sa cuprinda 'masuri cum ar fi sterilizarea animalelor cu si fara stapan, legi privind controlul cainilor si promovarea principiului detinerii responsabile de animale de companie'. Daca declaratia va intruni jumatate plus unu din numarul parlamentarilor europeni, va deveni pozitia oficiala a PE in acest dosar.
In preambulul declaratiei scrise, se arata ca 'in conformitate cu tratatul Uniunii Europene, animalele sunt fiinte sensibile iar statele membre UE trebuie sa acorde intreaga atentie cerintelor referitoare la conditiile de viata ale animalelor'. Totodata se mentioneaza ca 'in unele state membre, animalele fara stapan reprezinta o amenintare la adresa sanatatii si sigurantei publice' si ca unele dintre aceste tari 'aplica masuri extreme impotriva animalelor fara stapan'.
Eurodeputatii invita Comisia sa asigure respectarea principiului mentionat in articolul 13 din tratat in statele membre, iar pe SM sa adopte strategii corespunzatoare privind gestionarea populatiei canine, care sa cuprinda masuri precum sterilizarea animalelor cu si fara stapan, legi privind controlul cainilor si promovarea principiului detinerii responsabile de animale de companie.
In acelasi timp, europarlamentarii Adina Valean, Daciana Sarbu, Elisabeth Jeggle si Janusz Wojciechowski solicita CE sa incurajeze statele membre sa introduca identificarea si inregistrarea obligatorie a fiecarui caine, prin sisteme compatibile la nivelul UE, pentru a evita raspandirea bolilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Adina Vălean şi Daciana Sârbu iniţiază o declaraţie PE pentru gestionarea situaţiei câinilor Eurodeputatele Adina Valean şi Daciana Sârbu, alături de alţi doi europarlamentari, au iniţiat, săptămâna aceasta, o declaraţie scrisă privind 'gestionarea populaţiei canine în Uniunea Europeana'. Iniţiatorii solicită statelor UE să adopte strategii corespunzătoare în acest sens, care să cuprindă 'măsuri...
Scandalul dioxinei: UE nu îi va despăgubi pe crescătorii germani Uniunea Europeană nu va contribui la despăgubirea crescătorilor de animale germani afectaţi de contaminarea cu dioxină, dar este pregătită să reglementeze activitatea producătorilor grăsimilor aflate la originea scandalului, a indicat marţi executivul comunitar, potrivit AFP.
Cristian Luţan: România se află pe locul 5 în UE în ceea ce priveşte consumul de medicamente generice Cristian Luţan, director executiv adjunct al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) arată, într-o declaraţie de presă remisă marţi AGERPRES, că 'România se află pe locul 5 în UE în ceea ce priveşte consumul de medicamente generice, atât în valoare cât şi în volum, conform...
Guvernele României şi Bulgariei reafirmă cooperarea bilaterală în cadrul UE pentru aderarea la Schengen Guvernele României şi Republicii Bulgaria au subliniat, vineri, printr-o Declaraţie politică comună, adoptată la încheierea celei de-a treia reuniuni a Consiliului de Cooperare la nivel înalt între cele două state, de la Craiova, hotărârea ambelor părţi de a continua cooperarea bilaterală în cadrul Uniunii...
Experienţele pe animale vor fi drastic limitate în Uniunea Europeană Experienţele pe animale vor fi foarte strict încadrate şi limitate în Europa, iar cele pe maimuţele mari vor fi interzise, după votul dat miercuri de Parlamentul European unui text privind protecţia animalelor, potrivit AFP.