Cele mai citite
 


Primul caz de gripă A(H1N1) în Republica Moldova
joi, 30 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Chişinău, 30 iul – Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: În Republica Moldova a fost înregistrat primul caz confirmat de infecţie gripală A(H1N1), anunţă joi Ministerul Sănătăţii de la Chişinău.

Cazul se referă la o tânără de 24 ani din municipiul Chişinău, care s-a întors în ţară la 26 iulie, după o călătorie de două săptămâni în mai multe ţări din Europa. Pacientei i se acordă asistenţa medicală necesară, inclusiv tratamentul cu preparate antivirale. Evoluţia bolii este favorabilă, potrivit medicilor.

Ministerul Sănătăţii mai menţionează că au fost identificate 25 de persoane care au fost în contact cu pacienta, iar acestea se află sub supraveghere medicală.

Probele recoltate de la bolnavă sunt transmise la laboratorul de referinţă regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) din Londra, conform procedurilor stabilite.

Conform datelor OMS, la data de 29 iulie, un total de peste 150 de ţări raportau 175.785 cazuri de infecţie gripală A(H1N1), inclusiv 1.116 cazuri de deces.AGERPRES

 

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Boc: Avem situaţia sub control în ceea ce priveşte gripa nouă Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a dat asigurări, joi, că situaţia este sub control în ceea ce priveşte gripa nouă, chiar dacă au apărut două noi cazuri suspecte de îmbolnăvire.
(Corespondenţă Agerpres) 250.000 de cazuri de gripă nouă în Italia Roma, 4 nov - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: În Italia s-au înregistrat în total 250.000 de cazuri de persoane care au avut gripa porcină, cu o incidenţă medie de 3,8 cazuri la mia de locuitori, iar numărul deceselor cauzate de această epidemie este de 18 persoane, a anunţat marţi...
Specialiştii Medlife au contribuit la identificarea primului caz de gripă nouă Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Pacienta diagnosticată cu virusul gripal H1N1 a fost suspectată, în primă instanţă, în cadrul Hyperclinicii Medlife Griviţa din Bucureşti.
Emil Boc : Suntem în graficul măsurilor stabilite de OMS Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la postul public de radio, că primul caz de gripă nouă diagnosticat în România nu a luat prin surprindere, întrucât Executivul a stabilit încă de la sfârşitul lunii aprilie măsurile ce trebuie adoptate în asemenea situaţie.
Rude ale celor două femei suspectate de infectarea cu virusul nou, externate Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Prietenul tinerei de 28 de ani, infectate cu virus A/H1 N1, şi tatăl pacientei de 30 de ani, infectată de asemenea, au fost externaţi marţi de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti.
Gripa A: 36 de morţi în Anglia /+ 9/, un recul net al numărului de noi cazuri Londra, 6 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în rândul persoanelor atinse de gripa A(H1N1) a crescut de la 27 la 36 săptămâna trecută, dar cel de noi cazuri de contaminare s-a redus cu peste două treimi, au anunţat joi autorităţile sanitare, relatează joi din Londra AFP.