Cele mai citite
 


Cseke Attila: Cine nu se înscrie pentru acreditare pierde dreptul de finanţare
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a precizat, într-un interviu acordat AGERPRES, că partea de clasificare a spitalelor a ţinut cont de competenţele spitalelor de zonele acoperite de pacienţii care vin dintr-o anumită zonă mai restrânsă sau mai largă, de dotările existente de personalul medical, în timp ce partea de acreditare urmăreşte, în primul rând, nivelul actului medical efectuat în acel spital.
"Când experţii, specialiştii CONAS, vor face această analiză în procesul de acreditare, pe lângă aspectele avute în vedere şi la clasificare vor analiza şi nivelul calitativ al actului medical. Avem reglementare expresă în Legea 95 pe partea de acreditare cu termene foarte precise, şi aş atrage atenţia spitalelor care nu sau înscris pentru acreditare că mai este mai puţin de o lună până când expiră termenul la care trebuie depuse cererile de acreditare, iar Legea 95 este foarte clară că spitalele publice care nu se înscriu până la acel termen în procesul de acreditare pierd dreptul de a mai primi fonduri publice", a subliniat ministrul Cseke Attila.
Ministrul Sănătăţii a atras atenţia, în context, că cine nu se înscrie pentru acreditare va pierde dreptul de finanţare.
El a menţionat că aproape jumătate dintre spitale s-au înscris pentru acreditare. AGERPRES(A - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Cseke Attila: Unităţile sanitare care nu se transformă în cămine de bătrâni nu vor mai avea finanţare Bucureşti, 29 mar /Agerpres/ - Unităţile sanitare care nu se înscriu pentru transformarea în cămine de bătrâni până la 1 aprilie nu vor mai avea finanţare, a declarat ministrul sănătăţii, Cseke Attila.
INTERVIU Bănicioiu: Sănătatea nu are o problemă de finanţare, esenţa este modul cum administrăm fondurile Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, vorbeşte într-un interviu acordat AGERPRES despre consiliile etice din spitale, despre lista de medicamente gratuite şi compensate, dar şi despre faptul că sistemul de sănătate nu are o problemă de finanţare, ci important este modul în care sunt administrate fondurile...
Cseke Attila: Contractarea serviciilor medicale cu spitalele va începe într-o săptămână sau două Contractarea cu spitalele pentru servicii medicale va începe într-o săptămână sau două a declarat într-un interviu acordat AGERPRES, Cseke Attila, ministrul sănătăţii.
Bihor: Ambulatoriu reabilitat din fonduri europene, inaugurat de ministrul Sănătăţii Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua policlinică de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitată şi modernizată printr-o investiţie de peste 4,4 milioane de lei, proiect derulat de Primăria Oradea, prin Programul Operaţional Regional.