Cele mai citite
 


Curtea de Apel Braşov nu a admis cererea de suspendare a HG privind spitalul de la Codlea
joi, 9 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Magistraţii Curţii de Apel Braşov nu au admis cererea de suspendare a hotărârii de Guvern privind sistarea finanţării actului medical la Spitalul municipal Codlea, acceptând excepţia ridicată de Ministerul Sănătăţii.
"Urmărind viciile de procedură în procesul intentat de Consiliul Local, Primăria şi Spitalul municipal Codlea la sfârşitul lunii aprilie împotriva hotărârii de Guvern de sistare a finanţării spitalului, Ministerul Sănătăţii a obţinut câştig de cauză", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, consilierul local Erwin Albu.
Completul de judecată a constatat, la termenul din 4 mai, netimbrarea corespunzătoare a acţiunii, iar la următoarele termene, din 18 mai şi 1 iunie, reprezentantul MS a căutat şi a găsit şi alte vicii de procedură, astfel încât marţi instanţa nu a admis suspendarea HG 345 din 31 martie.
"Excepţia prematurităţii formulării cererii de suspendare invocată de Ministerul Sănătăţii indică faptul că reclamantul, Consiliul local Codlea, Primăria şi Spitalul municipal Codlea, nu ar fi respectat procedura de depunere a documentelor, juriştii primăriei înaintând în aceeaşi zi atât plângerea penală, cât şi acţiunea în instanţă. Procedura prevede ca, înainte de toate, reclamantul să se adreseze organului emitent al actului administrativ, apoi să depună acţiune în instanţă", a precizat Albu.
Procesul va continua pe fond, următorul germen fiind 29 iunie.
"Probabil că nu vom depune recurs la decizia instanţei. În prezent, analizăm posibilitatea asocierii cu nişte clinici private ale unor secţii de la Spitalul municipal, pentru că dorim să păstrăm şi o serie de servicii medicale de bază, care să nu fie plătite de pacienţi. Aşteptăm şi deciziile pe care le va lua Ministerul Sănătăţii în acest sens. În orice caz, o privatizare totală a spitalului nu este posibilă", a arătat consilierul local.
Începând cu 1 aprilie, Ministerul Sănătăţii a închis trei spitale din judeţul Braşov - spitalele municipale Codlea şi Săcele şi spitalul orăşenesc Victoria.
La spitalul municipal Codlea funcţionează, de la jumătatea lunii aprilie, camera de gardă cu program de zi, cu bani obţinuţi din donarea indemnizaţiei de şedinţă a consilierilor locali şi din alte donaţii. AGERPRES/(AS - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Medicul ortoped Marus Stoica de la Spitalul Judeţean, trimis în judecată pentru luare de mită Braşov,19 aug/Agerpres/- Medicul ortoped Stoica Marus Ioan de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, după ce a fost prins luna trecută în timp ce lua mită de la un pacient, informează vineri într-un comunicat de...
Braşov: Spitalul din Codlea se va redeschide de la 1 septembrie Curtea de Apel Braşov a decis suspendarea aplicării hotărârii de guvern privind sistarea finanţării Spitalului municipal din Codlea, începând cu 1 aprilie.
Braşov: Apel al CJ către Ministerul Sănătăţii pentru urgentarea lucrărilor de reabilitare a Maternităţii Preşedinta Comisiei de Sănătate a Consiliul Judeţean (CJ) Braşov, Mariana Câju, a făcut, miercuri, în şedinţa de plen a acestui for, apel către Ministerul Sănătăţii, care finanţează prin Banca Mondială lucrările de reabilitare a corpului vechi al Spitalului de Obstretică şi Ginecologie, să discute cu...
Braşov: Spitalul din Codlea are nevoie de cel puţin 60 de angajaţi pentru a fi redeschis Spitalul municipal Codlea are nevoie de cel puţin 60 de angajaţi - medici, asistente, infirmiere - pentru a se redeschide, a declarat, luni, pentru AGERPRES, dr. Claudia Coste, directorul instituţiei.
Braşov: Aceeaşi situaţie, deocamdată, pentru spitalele închise Spitalele municipale din Săcele şi Codlea şi Spitalul orăşenesc din Victoria, închise de Ministerul Sănătăţii de la 1 aprilie, rămân deocamdată în aceeaşi situaţie, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr. Alexandru Bălescu.
Emil Boc: Se va face recurs în cazul Spitalului Codlea Premierul Emil Boc a anunţat, joi, la postul public de radio că în cazul deciziei Curţii de Apel Braşov privind suspendarea aplicării hotărârii de guvern pentru sistarea finanţării Spitalului municipal din Codlea se va face recurs.